Magyar futamgyőzelem a 470-es vébé második napján

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor nyerték a második futamot a japán Enoshimában zajló 470-es világbajnokságon. Ezzel az összetettben a második helyen állnak.

„Erősebb volt az áramlás, mint a szél” – jellemezte Majthényi Szabolcs, a Gyapjas Balázs-Gyapjas Zsombor kettős edzője a vébé első versenynapját. Így az első napon, vasárnap nem is tartottak érvényes futamot, egy fél cirkáló szakaszig sikerült jutni, aztán érvénytelenítés, majd a partra vezényelték a mezőnyt a rendezők.

A második napon parti halasztás után két futamot tartottak, amikből nagyon jól jött ki a magyar egység. Az elsőben a 7. helyen értek célba, majd a másodikat megnyerték. Ezzel az összetettben a svéd Dahlberg-Bergström hajó mögött négyes holtversenyben a 2. helyet foglalják el.

A 2020-as olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén rendezett világbajnokságon a férfiak mezőnyében négy újabb kvótát osztanak ki a jövő évi olimpiai játékokra (tavaly a dániai Aarhusban a 19-ből elkelt 8 indulási jog). Ezek egyikének megszerzését tűzte célul a magyar Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor, akik már az Aarhusban elért 16. hellyel sem sokkal csúsztak le a tokiói kvótáról.

"Ilyen kezdésről még álmodni sem mertünk. Két futam még semmit nem jelent, de azért jobb így lefeküdni" - kommentált Majthényi Szabolcs, Gyapjasék edzője.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

A 470-es vébéről írt korábbi cikkünk:

ITT AZ ÚJABB KVÓTASZERZÉSI ESÉLY - KEZDŐDIK A 470-ES VÉBÉ

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség