Lovagkereszt-kitüntetésben részesült Wossala György

Gyenesei István Önkormányzati Miniszter 2009. március 12-én, a Duna Palotában adta át a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Wossala Györgynek, a Magyar Vitorlás Szövetség társelnökének.

Wossala György 1941-ben született Budapesten, diplomát a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzett. A vitorlázással az 1950-es években kezdett el foglalkozni, M-Yolle, O-Yolle, Finn, Soling és 30-as cirkáló hajóosztályokban versenyzett.


A több, mint húsz magyar bajnoki cím mellett nyert nyílt holland, olasz, osztrák bajnokságot. Soling hajóosztályban egyszer volt Európa-bajnokságon második helyezett, 2008-ban pedig megszerezte a bajnoki címet is. Soling Master's világbajnokságokon háromszor első, kétszer második helyezést szerzett. A 2006. évi Soling Világbajnokságon második helyre vezette egységét. 2007-ben a yardstick-előnyszámokat figyelembe megnyerte a Kékszalagot a Kékmadárral.


 Az elmúlt tizenöt évben több magas funkciót töltött be a Nemzetközi Vitorlás Szövetségben, ahol többek között a tőkesúlyos bizottság alelnöke is volt. 2001 óta a Magyar Vitorlás Szövetség társelnöke, 2004 óta pedig az Európai Vitorlás Szövetség elnöke.
 

 
Székely-Nagy Katalin

sajtófőnök

Támogatóink: