Litkey Farkas képviseli a szövetséget a MOB-ban

A jövőben Litkey Farkas a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével idén márciusban kitüntetett, többszörös Európa-, világ-, és magyar bajnok, tizenháromszoros Kékszalag-győztes vitorlázó, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnökségi tagja képviseli az MVSZ-t a Magyar Olimpiai Bizottságban.

“Nagy megtiszteltetés a felkérés, a cél pedig az, hogy az MVSZ-szel együttműködve a vitorlázást még népszerűbbé tegyük az olimpiai sportágak között” - mondta Litkey Farkas. Holczhauser András, az MVSZ főtitkára pedig arról beszélt, hogy Litkey Farkas személyében egy országszerte ismert és elismert sportoló segítheti a magyar vitorlázás fejlődését.

Litkey Farkas szerint fontos cél továbbá a Vitorlás Suli Program továbbfejlesztése és annak World Sailing általi akkreditációja a Development of National Sport Structures (DNSS) program segítségével, melynek megvalósítását a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) támogatja. A DNSS program lényege - melynek bevezetése itthon már utolsó lépéseihez közeledik -, hogy a különböző sportágakban gyakorlatorientált képzések induljanak, ez által még magasabb színvonalúvá válik az oktatás és egy-egy sportág elsajátításának lehetősége.

Képek forrása: Litkey Farkas


Támogatóink: