Liitkey Farkasék a Soling világbajnokságon 2015

Ma eldől a Soling világbajnoki cím sorsa Olaszországban.

A címvédő Litkey Farkas - Vezér Károly - Weinhardt Csaba az élről várja a Soling világbajnokság utolsó futamát Castiglione della Pescaia vízein. A rajt 28-án 12 órakor lesz.

Rég nem látott nagy mezőny, 12 nemzet 45 hajója versenyez az idén ötvenéves Soling hajóosztály jubileumi világbajnokságán, ahol a magyar csapat második világelsőségére hajt. Nyolc futam után Litkeyék egyetlen ponttal vezetnek a kanadai Bill Abbott által kormányzott egység előtt.  A jelenleg harmadik helyezett osztrák Felzmann - Felzmann - Schuch csapat már jelentős hátrányban van, 29 ponttal a magyarok mögött. 

A hatodik helyen áll a Varjas Sándor - Kovácsi László - Meretei Gábor alkotta csapat, és van esélyük az előrébb lépésre. Wossala György Németh Pepével és Joó Kristóffal az oldalán jelenleg 16.
A Szűcs - Gyulai - Szűcs trió a 41.

A verseny honlapja: http://soling.com/worlds/2015/indexmore.asp?IdArticle=1960&Seccion=Breaking%20News&Lengua=English

Eredménylista: http://soling.com/results/ShowResults.asp?ID=898

Litkey, Vezér és Weinhardt újra világbajnokok!

Tegnap még úgy tudtuk, hogy az utolsó futamon dől el a világbajnoki cím sorsa a jubileumi Soling világbajnokságon Castiglione della Pescaia vizein, ahol 12 nemzet 45 hajója versenyzett. Litkeyék egy ponttal álltak a kanadai Bill Abbott vezette csapat előtt. Ám este lezajlott egy bójakerüléssel kapcsolatos afférról szóló óvástárgyalás brazil, argentín és kanadai hajók között. Ennek eredményeként kizárták a kanadai hajót, Litkeyék egyetlen vetélytársát. 

Így el sem kellett indulniuk a versenyt záró kilencedik futamon. 2013 után Litkey Farkas, Vezér Károly és Weinhardt Csaba újra világbajnokok lettek.

Az utolsó futamra is maradt magyar siker, hiszen a trükkös szélben Wossala György, Horváth Pepe és Joó Kristóf a mezőnyt oktatva vitorláztak az első helyen a célba. 

Nagyszerűen vitorlázott és a 7. helyen végzett  a Varjas Sándor - Kovácsi László - Meretei Gábor öszeállítású csapat. A gyengébben kezdő, de napról-napra jobb teljesítményt nyújtó Wossaláék pedig a 13. helyre jöttek fel futamgyőzelmükkel. A Szűcs - Gyulai - Szűcs egység 41 lett.

Támogatóink: