Lengyel győzelem a Cadet EB-n Tihanyban

A csütörtöki pihenőnap után pénteken két futammal zárult a Cadet Európa-bajnokság Tihanyban. Így az összes tervezett futamot sikerült megrendezni, a Balaton szinte az összes arcát megmutatta, a mezőny változatos szelekben versenyzett, voltak pályák mindkét medencében. Sokféle irányból, sokféle erősségű szélben küzdöttek az egységek.
Az utolsó napon a középső medencében a csőből, 20-40 fokról fújó 7-9 csomós szélben futották, a 11. futamot egy holland hajó nyerte. Az európa-bajnoki címet végül - stílusosan az utolsó futam megnyerésével - a lengyel Grabowski-Krysiak kettős nyerte az ukrán Yamenko-Zhemovy kettős és a holland Huuskes-testvérek előtt. A verseny első felében sokáig az élen álló orosz Safin-Golubev páros gyenge utolsó napi teljesítményével leszorult a dobogóról. A női Európa-bajnok a cseh Vychová testvérek lettek.
A legjobb magyar egység a Bánszky-Batiz kettős lett, ők a 23. helyen végeztek. Őket a Mohácsi-Bősze hajó követte a 35. helyen, majd a Szűcs-Csőregh jött 38. helyen. Ők az U14 korosztályben bronzérmet szereztek és elhozták a legtöbbet fejlődő egység díját is.
A végeredmény itt látható: http://cadetec2016.com/results/

Csatolt képek:

Támogatóink: