Laseresek Medemblikben

Hollandiában edzett, majd versenyzett a Delta Lloyd Regattán Vadnai Benjamin és Jonatán, Tomai Balázs valamint Érdi Mári. Ezúttal rövid beszámolót is küldött Vadnai Benjamin.

A Delta Lloyd Regatta - egykor SPA Regatta - nemrégiben még a vitorlás Világkupa, korábban az Eurolymp sorozat része, Európa egyik legfontosabb olimpiai kishajós versenye volt. Jelen helyzetében sokat vesztett a jelentőségéből, de egyik-másik hajóosztályban még mindíg a szokott népes és minőségi mezőny gyűlt össze. Például Laser Standardben is, ahol 145-en versenyeztek. A Delta Lloyd Regatta május 26-tól 30-ig tartott.

A Vadnai-testvérek Csomai József edző kíséretében utaztak Hollandiába.

Háromszoros utánpótlás korosztályos világbajnokunk, a jelenleg a kingstoni olimpiai kvalifikációs versenyre készülő Vadnai Benjamin beszámolója:

"23.-án utaztunk ki Hollandiába Csomesszal és Jonival. 3 napot edzettünk a verseny elött. Az edzés napokon nem tűnt olyan erősszelesnek a hely, de aztán jött a verseny és megtapasztaltuk Medemblik valódi oldalát.

Az első nap 8-13 csomós szélben vitorláztunk 2 futamot. Jonatán biztosan a mezőny elejében vitorlázva jól zárta a napot, míg én egy BFD-t szerezve eltávolodtam attól az esélytől hogy az Arany csoportba kerülhessek.

A második nap 10-15 csomós szél fújt. Jonatán ismét nagyon jól teljesített és csak egy hellyel, 1 ponttal csúszott le az Arany csoportról. Négy futam után még nem lehetett ejteni, így én is az Ezüst csoportba kerültem.

A harmadik napon 20-25 csomós szelünk volt. Joninak sikerült bennmaradni az Ezüst csoport első tíz között.  Én 3. és 1. helyekkel nagyot tudtam előre ugrani, így 3. lettem az Ezüst csoportban.

A negyedik napon szintén brutál időjárási körülményekben versenyeztünk. 23-29 csomós szél, 12 fok és néhol szemerkélő eső. Aznap is két futamot rendeztek. Egy-egy futam 55 percesre sikeredett, ami után a partra kiérve a kajánál már csak az ágyat vártuk jobban.

Az utolsó napra csak egy futamot terveztek. 20-25 csomós szélben egy utolsó hajrát mentünk. Joni 64. , én pedig az 53. helyen végeztem a 145 fős mezőnyben.A verseny nagyon jó felkészülés volt a kingstoni világbajnokságra."

Benji

A versenyen részt vett  Tomai Balázs és Érdi Mári is.

Tomai balszerencsésen versenyzett. Két futamból is kizárták feketezászlós rajtnál, így hiába volt 5. helye is, négy futamból két maximális pontszámúval nem férhetett be ő sem az Arany csoportba, és nem volt esélye jó helyezésre. 102. lett

Érdi Mári a 82 hajós női Laser Radial osztályban a 45. helyen végzett. Azóta már tudjuk, hogy ezzel a hellyel kiérdemelte, hogy meghívják a Weymouth és Portlandben rendezett Világkupára június 8-14. között.

A verseny honlapja a részletes eredményekkel:  http://www.deltalloydregatta.org/

Támogatóink: