Lasereseink Kielben

Tegnap elkezdődtek az olimpiai osztályok versenyei a hagyományos Kieler Wochén. Hárman rajtoltak magyarok: Érdi Mári Laser Radiál osztályban, illetve a Vadnai testvérek Laser Standarben.

Nagyon gyenge, nyugati 4-6 csomós szélben zajlottak a futamok a lasereseknek a Charlie jelzésű pályán. Laser Standarben az egyik csport teljesítette mindkét futamát, de a másik három esetében lelőtték a második menetet, majd hoszas várakozás után északkeleti, szintén gyenge szélben végül ők is levitorlázták az első napra tervezett penzumot.

Érdi Mári a 69 hajós mezőnyben egy 12. hellyel kezdett, de aztán a második futamon feketezászlós rajtnál négy másik hajóval együtt korainak ítélték az indulását, kinn volt és kizárták. Így jelenleg 43. helyen áll összetettben.

Eredmények részletesen ITT

Laser Standardben 132-en versenyeztek. A Vadnai testvérek két külön csoportba sorolva jól vitorláztak, mindkét futamon összességében szinte azonos teljesítményt produkálva. Az összetett listán Benjamin egy ponttal előzi öccsét Jonatánt a 12-13. helyen. Joni egy remek 3. hellyel kezdett, míg Benjamin mindkét futamon az első tízben végzett (9., 5.).

Eredmények részletesen ITT

A Kieler Woche nem ezekkel a futamokkal kezdődött. A múlt héten futott a Repülő Hollandi mezőny. Majthényi Szabolcs és Domokos András 2. helyen végeztek a német Lüdtke-Schaefers kettős mögött a 24 hajós, javarészt német hollandisok mezőnyében.

Részletes eredménylista ITT


Csatolt képek: