Laseres sikerek Hyeresben

Benji nyerte a Mediterrán Kupát, Virág Flóra második lett, Vadnai Jonatán pedig futamot nyert élete első Laser 4.7-es nemzetközi versenyén.

Edzőtábor Bandol és HYERES Mediterran Kupa (feb. 13-26)
A BYC-es Vadnai Jonatán, Benjámin és Takács Levente kéthetes edzőtáborban vett részt Bandolban (Franciaország), a Sailcoach Hungary csapatával. Végig kiváló szélben, mindennap 3,5 óra vitorláztak és 1,5 órát kondicionáltak. A magyarokon kívül több nemzet is képviseltette magát (RSA, GBR, IRL, RUS, SLO, SRB) így a technikai gyakorlatok után rajtgyakorlatokat, majd futamokat rendeztek. 
Az edzőtábor végén Hyeresbe utaztak, a Mediterrán Kupára. A két napos versenyen 4 futamot sikerült rendezni, ahol Laser 4.7 osztályban 6 ország (FRA, IRL, SUI, MON, SLO, HUN) 42 versenyzője képviseltette magát. 
Ide megérkezett Virág Flóra (Yacht Klub Agárd) is.
Mind a két napon 5-8 csomós szél volt kicsi part felöli hullámokkal. Az első futam nagyon forgolódós volt, a többi már egyenletesebb, mindig a baloldal jött be. Sajnos a Levinek és a Jonatánnak két rossz helye volt, amiből csak egyet tudtak kiejteni. Jonatánt vigasztalta, hogy az utolsó futamot megnyerte, ami kitűnő eredméy, tekintve, hogy idén ült át Laser 4.7-be az Optimistből.. 
A verseny jól zárult mert Benji győzelme mellett kitűnően szerepelt Virág Flóra is: összetettben 2. lett a szlovén Marko Radman előtt.
Vadnai Benji ugyanezen a versenyen tavaly is diadalmaskodott.
Parti edzés Bandolban 2012
Mediterran Cup - Hyeres 2012

Támogatóink: