Laser Standard U21 Európa-bajnokság 2015

Vadnai Jonatán és Benjamin az élmezőnyben

A spanyolországi Murciában ma két futammal elkezdődött az olimpiai Laser Standard osztály U21 korosztályos Európa-bajnokság, amelyen részt vesznek a Vadnai testvérek,Benjamin és Jonatán. A hasonló korosztályos medembliki világbajnokságon 3. és 5. helyen végeztek. Onnan jöttek át Spoanyolországba, ahogy a mezőny java is. Ezúttal 83-an versenyeznek.

Vadnai Benjamin csoportjában megnyerte a második futamot, de az elsőben 8. helyen ért célba és jelenleg így 6. az összetett listán.

Öccse Jonatán 3. és 2. helyeivel a 4. az összetettben.

Az élen a világbajnokságon is hasonlóan első kettőként végzett spanyol Fernandez és a brit Beckett áll.

A versenyre elküldték a női Laser Radiál osztályban Érdi Mári nevezését is, de ő nincs ott a versenyen.

A verseny honlapján a részletes eredmények:http://www.europeanlaser21.com/index.php/results 

Vadnaiak együttes futamgyőzelmei az Európa-bajnokságon
A Laser Standard U21 Európa-bajnokság 4. futamában az egyik csoportban Vadnai Jonatán, a másikban Benjamin győzött!

Ma 8-10 csomós délkeleti szélben újabb két futammal folytatódott a spanyol Murcia vízein az olimpiai Laser Standard hajóosztály U21 Európa-bajnoksága. Mindkét magyar, mindkét Vadnai testvér előre lépett az összetett versenyben.

Igen stílusosan! 

Ugyanis a negyedik futamban a két csoportra osztott 83 hajós Európa-bajnoki mezőny egyik felét Vadnai Jonatán, a másikat Vadnai Benjamin győzte le. Joni jelenleg a második helyen áll az összetett versenyben egy ponttal a világbajnok spanyol Joel Rodriguez Perez mögött, míg további egy ponttal mögötte a negyedik helyre jött fel Benji. Az élcsoport négyesével még az olasz Nicolo Villa tartja a lépést.

1. Joel Rodriguez      ESP     2., 1., (4.), 2.     5 pont
2. Vadnai Jonatán     HUN     2., (3.), 3., 1.     6 pont
3. Michael Beckett     GBR     1., 2., 3., (4.)     6 pont
4. Vadnai Benjamin  HUN     (8.), 1., 5., 1.      7 pont
5. Niocolo Villa           ITA       3., 2., 2., (9.)      7 pont

A holnapi nap futamai után oszlik a mezőny Arany és Ezüst csoportra.

3. és 4. helyen az Arany csoportba
A Laser Standard U21 Európa-bajnokságon hat futam után a mezőny Arany és Ezüst csoportra oszlik.

Murciában az olimpiai Laser Standard osztály 21 éven aluliak Európa-bajnokságán ma újabb két futamra került sor. Ezeken Vadnai Jonatán 12. és 2. lett, míg bátyja Benjamin 5. és 3.  Ezzel a selejtezőfutamokat a 3. és 4. helyen fejezték be. A versenyben a spanyol Rodriguez vezet a brit Beckett előtt, akiket a magyarok, Joni és Benji követnek.

Holnaptól Arany és Ezüst csoportban folytatódnak a versenyek, vagyis a nagy ellenfelek ezután már mindig egy csoportban küzdhetnek egymással.

Részletes eredmények a verseny honlapján:

http://www.europeanlaser21.com/images/europeanlaser21/pdf/results/overallmenday3.pdf

Újabb futamgyőzelem Murciában

Murciában az olimpiai Laser Standard osztály U21 Európa-bajnokságon a 8. futamot Vadnai Jonatán nyerte, és ez a győzelem még értékesebb, mint a Vadnai testvérek korábbi futamgyőzelmeinek bármelyike. Ez ugyanis már az Arany csoportban született, a legjobb 42 hajó versenyében.

Ugyanakkor a két testvér helyet cserélt az összetett listán. Joni a napi első futamban 12. lett, míg Benjamin 5-ként ért célba. A következő futamot ugyan a fiatalabb testvér nyerte, de Benji 3. helyen ért célba, így most ő 3. az összetett listán, és Joni a 4., egyetlen ponttal bátyja mögött.

Nem vagyunk mi mostanában kicsit elkényeztetve nemzetközi eredményekkel???

A változatosság gyönyörködtet

Ma Benji nyert futamot a Laser Standard U21 Európa-bajnokságon. A Vadnai-testvérek a 2. és 3. helyen várják a zárónapi két futamot.

Szerdán Jonatán nyert egy futamot már az Arany csoportban, az EB legjobb 42 versenyzője között. Csütörtökön pedig a bátyja Benjamin győzte le a legjobbak mezőnyét.

Ezen az utolsó előtti napon Benji az 1. helye mellé egy újabb kiesőt jelentő (már kettőt számítanak tíz futamból) 12-et ment. Jonatán helyezései pedig 11. és 4.

Ezzel mindketten megelőzték a brit Michael Beckettet, és a pénteki utolsó két futam előtt az összetett lista 2. és 3. helyén állnak. Ráadásul esélyük lehet akár az éllovas, és mellesleg világbajnok Joel Rodriguezt megelőzni. A spanyol srác 2 ponttal vezet Benji előtt, és 5-tel előzi Jonatánt, akivel egyébként az U19-es elsőségért is harcban áll.

Akármi is történik holnap, az biztos, hogy U21 világbajnoki 3. és 5. helyük után Vadnai Benjamin és Jonatán az Európa-bajnokságon is nagyszerűen teljesítenek.

Magyar ezüst- és bronzérem az Európa-bajnokságon

Vadnai Benjamin ezüst-, öccse Jonatán pedig bronzérmes lett az olimpiai Laser Standard osztály U21 korosztályos Európa-bajnokságon.

A spanyol Murcia vizein az utolsó versenynapon nem fújt az eddig megbízhatóan érkező szél, így tíz futammal és nagy magyar sikerrel zárult a Laser Standard U21 Európa-bajnokság.

A Vadnai-testvérek folyamatosan az élmezőnyben vitorláztak, és a helyezéseiken napról-napra javítva végül a dobogó 2. és 3. fokára jutottak fel! Két héttel ezelőtt, az élmezőnyt tekintve lényegében ugyanezen ellenfelek ellen 3. és 5. helyen végeztek Hollandiában a világbajnokságon. Most a tizedik futam után már mindketten megelőzték a világbajnoki ezüstérmes brit Michael Beckettet, és némi egészséges önbizalommal azt is mondhatjuk, hogy a világbajnok Joel Rodriguezt megmentette a hazai szélcsend. Hiszen Benji és Joni napról-napra faragták le a hátránukat, és az utolsó napot már csak 2  és 5 pont előnnyel kezdhette volna a spanyol versenyző.

Vadnai Benjamin és  Jonatán is már rengeteg világversenyen, világ- és Európa-bajnokságon bizonyították nagyszerű versenyzői képességeiket. Nagyon sokszor kerültek már ki a mostanihoz hasonló helyzetből győztesen. 
Vagyis a spanyol srác pontelőnyben lehetett még, de a lélektani előny már nem nála volt.

De ne legyünk telhetetlenek: nagyszerű az ezüst és a bronzérem is! 

Vadnai Jonatán még második lett U19-ben is, ahol szintén Rodriguez lett az első.

Az Arany csoport végeredménye letölthető a mellékletből!

Arany csoport eredmények

Támogatóink: