Laser Radiál VB - végelszámolás

Nem sikerült további futamokat lebonyolítani a Laser Radiál világbajnokságon Skóciában.

A hat selejtező futamot követően csupán egyetlen futam került megrendezésre a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt Largsban, a Laser Radiál Világbajnokságon, az is csak a női mezőny részére, a fiúk döntő futamok nélkül maradtak. Noha a selejtezők során erős szelek fújtak, azt követően igazi nyári időjárás köszöntött be, melyben nem sikerült futamot lebonyolítani. Az utolsó napra az időjárás gyökeres fordulatot vett, s ezúttal a túl erős 30-40 csomós szél akadályozta meg a versenyzést. Így az eredmények maradtak változatlanul, a finn Sari Multala, a fiúk versenyében pedig a lengyel Rudawski Marcin egyaránt megvédte világbajnoki címét.
Az ezüstérmet a holland Marit Bouweester szerezte meg, míg a bronzérmet az amerikai Paige Railey nyakába akasztották fel, aki azonos ponttal végzett a negyedik helyen álló francia Steyaerttel. A júniusban Európa-bajnoki címét megvédő horvát Tina Mihelic a hatodik helyet szerezte meg a pekingi olimpia aranyérmese Anna Tunnicfliffe előtt, aki az ötkarikás játékok óta a női match race versenyzéshez pártolt át, s azóta nem ült Laserben.
 
Karé Réka a selejtezők során nem került be a legjobb 57 versenyzőt felsorakoztató arany csoportba, - bár ott sikerült az egyik futamon a kilencedik helyen célba érnie - így az ezüst csoportban folytatta a versenyzést, ahol a 14. helyen ért célba, s ezzel csoportjának 30. helyén fejezte be a regattát.
 
 
 

Támogatóink: