Laser Európa Kupa – Matosinhos

Mátyás Viktor, a Yacht Klub Agárd versenyzője nyerte a Laser Európa Kupa versenysorozat 12. regattáját laser radiálban a portugáliai Matosinhos-ban.

Az október 2-4. között lebonyolított verseny, - melyre 8 ország 55 versenyzője adta le nevezését három hajóosztályban: laser standard, laser radiál és 4.7 – a 14 fordulóból álló Európa Kupa versenysorozat 12. regattája volt, melyen Mátyás Viktor kiegyensúlyozott vitorlázással, két első és egy második helyezéssel szerezte meg a győzelmet laser radiálban két portugál versenyző, Miguel Andrade és Miguel Queirouga előtt.
Sajnos csupán az első versenynapon sikerült vízre szállnia a mezőnynek, amikor 16-18 csomós szélben, -mely a nap végére kissé enyhült - s 2-3 méteres kifújt hullámokban három futam került lebonyolításra, mely egyben a verseny végeredményét is adta, mivel szombaton a 35-40 csomós szél miatt, vasárnap pedig a túl gyenge légmozgás végett nem tudott további futamokat lebonyolítani a rendezőség.


Mátyás Vitya abszolút győzelmével megszerezte korosztályának ( U17) elsőségét is, míg a laser standardben a belga Lamder Balcaey végzett az élen Alfonso Leite (POR) és Martin Lehner (AUT) előtt. Egyedül laser 4.7-ben győzedelmeskedett hazai versenyző Pedro Roque jóvoltából, akit két finn leányzó, Noora Koskiahde és Ida Voutilainen követett a rangsorban.


Vitya néhány napos pihenő és edzést követően a hétvégén újra rajthoz áll a versenysorozat utolsó előtti regattáján a spanyolországi Vigo-ban, ahol reméljük hasonlóan jó teljesítményt nyújt majd.

 

EREDMÉNYEK
http://www.sportclubdoporto.com/mtscup2010/mtscup2010/imagens/FR_02___.HTM

 

Eszes Bernadett
MVSZ – OÉB/UB

 

 

 

Támogatóink: