Laser Európa Kupa Füreden

Szeptember 3-5-én három osztályban 11 nemzet 99 versenyzője vett részt  a Laser Európa Kupa sorozat magyarországi, balatonfüredi fordulóján. A BYC által rendezett háromnapos versenyen az első két napon jó szél fújt a futamok lebonyolításához. Bár az előrejelzések vasárnapra ígérték a legjobb szelet, a gyenge északkeleti hamar elhalt és csak egyetlen – a visszalőtt rajtok miatt Laser Radialban és 4.7-ben lerövidített – futamot tudtak teljesíteni az osztályok.

 
Laser 4.7-ben Vadnai Benjamin idei harmadik Európa Kupa győzelmét aratta.Ezzel osztályában magasan vezet az idei versenysorozatban is, hiszen három első hely (Lugano, La Rochelle, Balatonfüred) és egy negyedik (Torbole) teszi ki az idei eredménylistáját a tizenkét versenyből álló, ám csak a legjobb négy eredményt számító Európa Kupa sorozatban.


A füredi Európa Kupa verseny legnagyobb meglepetése Laser Standard osztályban született, ahol Bakóczy Róbert legyőzte a Londoni Olimpiára készülő és nemrégiben Weymouth-ban az olimpiai tesztversenyen kitűnően szerepelt Berecz Zsombort. Mindketten három-három futamot nyertek a hétből, ám Robi a többin egyenletesebben, jobban teljesített, míg Zsombinak becsúszott egy korai rajt, illetve egy rajt utáni pumpálás miatti büntetése után egy hatodik hely is.


Örvendetes, hogy a kihagyás után a nemzetközi versenyzésbe visszatérő Bakóczy Robi – különösen a neki kedvező gyenge szélben – már kiemelkedő sebességre és teljesítményre képes, így Berecz Zsombor végre nem csak külföldön találhat edzopartnert és ellenfelet, mint az elmúlt néhány évben. Ez mindkettejüknek hasznára lesz.


A füredi verseny egyben a szélhiány miatt csonkán maradt junior Országos Bajnokság folytatása is volt Laser Radial és Laser 4.7 osztályokban.

Laser Európa Kupa eredmények

Utánpótlás OB eredmények

Támogatóink: