Laser EB: Mári 9, Benjamin 20, Jonatán 21

Az utolsó napon Érdi Mári még egy helyet lépett előre.

Vége a Laser Európa-bajnokságnak, az utolsó napon Érdi Mári érte el a legjobb eredményt, a 12. futamban a 7. helyen futott célba. A nap másik futamában a 34. lett, így az európai összesítésben a 9. helyen, a nyílt versenyben pedig a 13. helyen végzett. Az élen a végig vezető dán Anne-Marie Rindom zárta mindkét versenyt, majd a holland olimpiai bajnok Marit Bouwmeester következik, aki visszavette a második helyet a világbajnok belga Emma Plasschaerttől.

Mári az egész Európa-bajnokság legnagyobb előre lépését hozta össze azzal, hogy az első nap után mintegy 80 helyet javítva a 9-re tudott felmászni. 

A Standard osztályban a Vadnai testvérek szorosan egymás mellett végeztek, Benjamin a 20. testvére, Jonatán a 21. helyen fejezte be az Eb-t. Az utolsó napon 40. és 23, illetve BFD és 37. helyekkel zártak. A nyílt versenyben a 29. és a 30. helyeken végeztek. "

"Európaiként a top 15-öt céloztam meg, tudásom szerint oda soroltam volna magam. Az elején tartottam is az elvárásaimat, de az utolsó 3 napban valahogy nem találtam a helyem a mezőnyben, egyből a nyitásnál lemaradtam. Nagy tempót diktált az arany csoport és nem volt egyszerű akar egy hajót is megelőzni. Párszor nagyot tudtam menteni, de többnyire nem jött össze ezért sok nagy hely bennmaradt" - értékelte a versenyt Vadnai Banjamin.

A Standard Eb-t a brit Chiavarini nyerte a szintén brit Thompson és a német Buhl előtt. A nyílt versenyben az ausztrál Wearn nyert az új-zélandi Meech és az európa-bajnok Chiavarini előtt.

A részletes eredményeket itt lehet nézni: Laser RadialLaser Standard.

Korábbi cikkeink az Eb-ről:

ÉRDI MÁRI MÁR A TÍZBEN AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON

ÉRDI MÁRI MEGFELEZTE HELYEZÉSÉT AZ EB-N

VADNAI BENJAMIN A 7. HELYEN A LASER EB-N

ÉRDI MÁRI CSAKNEM 60 HELYET JAVÍTOTT AZ EB-N

A VADNAI TESTVÉREK RAJTOLTAK A LEGJOBBAN A LASER EB-KEN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Joao ferrand