Laser 4.7 EB - viharszünet

Tegnapelőtt nagyon erős szélben és kemény hullámzásban teljesítette az utolsó két selejtezőfutamot Spanyolországban a Laser 4.7 Európa-bajnokság mezőnye. Tegnap pedig már olyan viharos szél fújt, hogy nem rendeztek futamot. Hírünk eredményekkel a tegnapelőtti napról ITT olvasható.

Viszont tegnap este érkeztek beszámolók a hétfős csapatot kísérő edzőktől. Az e-mailben a kísérőszöveg szerint Csomai József - BYC - szavai is ott lettek volna, ám valamilyen okból az ő pár sora lemaradt.

Pál Gaszton - MVM SE:

"Tegnap nagyon erős szél volt, de a hullámzás talán még nagyobb kihívás elé állította a mezőnyt. Többnyire fiatal magyar csapat versenyzik, akik tavaly kezdték a hajóosztályt és most gyűjtik be első tapasztalataikat a nemzetközi mezőnyben.
Szezon elején vagyunk, ilyen szélsőségesen erős szeles körülmények között utoljára novemberi spliti edzőtáborunk során volt alkalmunk vitorlázni, a tavaszi edzéseink, versenyeink enyhébb időjárási feltételek mellett zajlottak. Így úgy gondolom kicsit váratlanul is érték a csapatot a tegnapi szél- és hullámviszonyok, ez most még sok volt a srácoknak, többnyire alkatilag is kicsik még a nemzetközi mezőnyhöz képest, de becsülettel végig küzdötték a napot!
Ma kicsivel erősebb szélben már nem tartottak futamot... "

Majthényi Zsombor - THE-YKA:

"A tegnapi két futamban valóban erős szeles körülmények voltak. Vida Peti kicsúszott az arany csoportból, de még így is legjobb magyarként folytatja a versenyt. A mezőny talán legkönnyebb súlyú indulójaként remekül helytállt. Majthényi Zsombi mindkét futamot ezüst csoportos helyen kezdte, de a speciális hullámzás miatt mindkét futamban kétszer felborult. Ezennel a selejtező futamok lezárultak de harcolunk tovább a jobb helyekért."
Videó az erős szeles harmadik versenynapról
és a még szelesebb, futam nélküli negyedikről