Lanzarote Winter Series: Nem vagyunk kvótaközelben

Kilenc futam után a 17. helyen áll Virág Flóra és Molnár Dávid az olimpiai Nacra 17 katamaránosok európai és afrikai kvótaosztó versenyén, Lanzarote szigetén. A tokiói repülőjegyhez ez kevés: pillanatnyilag a 6. helyen álló finn Sinem Kurtbay – Janna Jarvine páros pályázik a legnagyobb eséllyel az egyetlen európai kvótára. További hét futam után alakul majd ki a végső sorrend, március 26-án, pénteken.

8-12 csomós, viszonylag egyenletes szélben, egy-másfél méteres hullámok között versenyeztek a katamaránosok ma, a hullámos vízen a kormányosok mellett a legénység szerepe is óriási: az ő folyamatos testsúlyáthelyezésük kell ahhoz, hogy a hullámhegyeken és a hullámvölgyekben is repülő üzemmódban maradjon a hajó.

„A mai volt a legjobb napunk ebben a nagyon erős mezőnyben. Jó sebességünk volt, persze a rajtok nagyon sokat számítottak, nekünk a mai harmadik futamban sikerült igazán jól indítani. Holnapra a mainál erősebb szelet jósolnak, ez – ha így lesz – nekünk kedvező” – mondta Virág Flóra a partraérkezés után.

Eredmények

Szöveg: Visy László Oszi

Támogatóink: