Küzdelem a dobogóért Orfűn

Springer, Novotny, Amenda és Csóka küzd a dobogós helyezésekért! Nagy küzdelmek és stadionhangulat jellemzi az orfűi modellvitorlás világbajnokság futamait.

Nem véletlenül az egyméteres hajóosztály számít a legnépszerűbbnek a modellvitorlás világbajnokságon. A 68 hajós mezőny rendkívül komoly technikát vonultat fel. Azok a hajók, melyek néhány éve a kívánságlisták élén szerepeltek jó, ha ma a „C” csoportban tudnak vitorlázni. A rigg-ek teljesen egyformák és a tőkesúly is nagyon kötött szabályok szerint készül. Ellenben a testformák – ha a méretük nem is – nagy fejlődésen mentek keresztül. Krajcban a térnyerés, hátszélben a stabilitás változott meg kedvezően az elmúlt 1-2 évben. A dobogó aspiránsai valamennyien a legújabb technikával versenyeznek. 

A lengyel Jan Springer 17 ponttal áll az élen, a 18 pontos cseh Pavel Novotny előtt. A német Jens Amenda 24 ponttal harmadik, míg Csóka László 25 ponttal követi a negyedik helyen. A három kínai top versenyző kényelmes távolságban (10-19 pont) követi az élmezőnyt. Tízen belül még egy magyar versenyző áll, Garay György, aki a 9. helyen várja a folytatást.

A magyar csapatból Kiss Miklós (14), Székely Antal (20), Országh Tibor (28), Forrai Csaba (33), Illés Zoltán (35), Bodnár Imre (36), Schulek János (40), Forró Krisztián (42), Nagy Ferenc (43), Lendvai Gábor (53), Horváth István (60), Kellényi István (64) helyezést ért el, 7 futamot követően.

Élményszámba megy most Orfűn modellvitorlás versenyzőnek lenni. Soha nem látott stadionhangulat jellemzi a futamokat. Szurkolás, bíztatás segíti a versenyben lévő vitorlázókat és tapsvihar köszönti a futamgyőzteseket.

Szerdára gyenge déli szelet vetít előre a meteorológia, ami sajnos Orfűn nem tartozik a stabil szelek közé, így a szerencsével is barátkoznia kell annak, aki győzni akar.

Eredmények: http://compassmagazin.hu/hazai/xix-naviga-rc-sailing-wc-f5-e-eredmenyek-3422/

Képek: http://compassmagazin.hu/galeria/

Filmek: http://compassmagazin.hu/hazai/video-riportok-naponta-a-xix-naviga-rc-sailing-wc-modellvitorlas-vilagbajnoksag-esemenyeirol-3421/


Csatolt képek:

Támogatóink: