Közel 90 hajós mezőny a "nagyhajóson"

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart az Nagyhajós Országos Bajnokság DOQDrive Nagydíj, amelyre 11 hajóosztály 86 hajó csapata nevezett. Délelőtt pedig 4-5 csomós keleti szélben elindultak a futamok. 

Elkezdődött csütörtökön a Magyar Vitorlás Szövetség idei negyedik versenye, a Nagyhajós Országos Bajnokság DOQDrive Nagydíj. A vasárnapig tartó versenyre tizenegy hajóosztályban (50-es cirkáló, 33-as, 15-ös jolle, 25-ös jolle, Scholtz 22, Sudár Sport, Regina, Nautic, X-35 Hungary, B25, Elliott 770) 86 csapat adta le a nevezését. A legnagyobb mezőnyt az Elliott 770-esek vonultatják fel, ők 11 indulóval érkeztek a Balatonfüred előtti vizeken sorra kerülő bajnokságra.  

 A különböző hajóosztályok három pályán (Alfa, Bravo, Charile) versenyeznek, csütörtökön a terveknek megfelelően 4-5 csomós keleties szélben elindultak az első futamok. A versenyrendezőség pedig összesen 10 futamot tervez. 

Nagyhajós Országos Bajnokság DOQDrive Nagydíj részletes további - tervezett - programja a következő: 

A részletes információk - például a Versenykiírás és a Versenyutasítás, valamint az időjárás-előrejelzés - megtalálható a  Nagyhajós Orzságos Bajnokság DOQDrive Nagydíj

ONLINE HIRDETŐTÁBLÁJÁN, AMELY IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL. 

Fotó: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség

Támogatóink: