Következik a Balaton egyik legszebb túraversenye

Szeptember 16-án reggel 10-kor rajtol el Balatonfüredről a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny. A legfontosabb infók többek között a nevezésről, a pályáról egy helyen. 

Következik a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett idei versenyek közül az utolsó, a Balaton egyik legszebb túraversenyének tartott Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny, amelyen a többtestű hajók nem indulhatnak. 

A korábbi versenyekhez hasonlóan lehetőség van online nevezésre a VIHAR rendszeren keresztül. A versenyközpont, így a helyszíni nevezés is a Kékszalag Port kikötőben (Balatonfüred, Anna sétány 7.) lesz szeptember 15-én pénteken 16 és 20 óra között. 

A nevezési díj 

  • felnőtteknek 10.000 forint, 
  • ifjúsági versenyzőknek 5.000 forint. 

A versenypálya a széliránytól függetlenül a következő: Balatonfüred (rajt) - Tihanyi-szoros - Sajkodi öböl - Tihanyi-szoros - Hajógyári öböl - Balatonfüred (cél).  A limitidő szombat 16 óra. 

Versenykiírás és a Versenyutasítás, valamint további információk a versenyről - köztük például a meteorológiai előrejelzés - a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny  ONLINE HIRDETŐTÁBLÁJÁN ITT ÉRHETŐ EL. A Magyar Vitorlás Szövetség az ONLINE HIRDETŐTÁBLÁN teszi majd közzé versenyközleményeket és az abszolút, valamint az osztályonkénti eredményeket is. 

A fotón látható Herczeg Ágota BEFUTÓ című, 90*130 cm nagyságú festménye, melyet az első helyezettnek ajánlott fel SensArt by Herczeg Ágota. Köszönjük!

A verseny címvédője a Quantum Sails Trentasette, a hajó tavaly Lacsny Gergely kormányzásával elsőként futott be, megelőzve a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomassot-t, illetve a dr. Gaál András Levente vezette Lillafüredet. 

Jó szelet kívánunk!

Támogatóink: