Kovács Herbert és Farkas Bence az RS Feva osztály első bajnokai

Első ízben magyar bajnokot az RS Feva nemzetközi ifjúsági osztályban. Változatos szélviszonyok között, hét futam után a keszthelyi KYK VSE versenyzői, Kovács Herbert és Farkas Bence, kiváló vitorlázással, öt futamgyőzelemmel szerezték meg a bajnoki címet.

Bár a nagy klubok - a BYC kivételével - nem vettek részt az RS Feva  ifjúsági osztály Országos Bajnokságán (OB), 15 hajóból álló mezőny indult el a VGYE, az osztályszövetség és a Magyar Vitorlás Szövetség által közösen rendezett versenyen.

A kétszemélyes, világszerte népszerű, utánpótlás-nevelő versenyhajóban már néhány éve rendeznek flottabajnokságokat, amelyek mezőnye az idei első OB-ra megduplázódott. A hétfutamos versenyen végül a KYK VSE egysége, Kovács Herbert és Farkas Bence lett az országos bajnok az RS Feva  osztályban. A második helyet a Kemény Zsombor, Szörényi Mihály (VVSI) páros szerezte meg, a harmadikat pedig a Kocsis Gergő Boldizsár, Stamler Kata Zsolna (Vagabund SE) egység. 

Náray Richárd főszervező, a verseny  után elmondta, hogy az RS Feva mezőny számára az igazi verseny az augusztus 3-tól indult Európa Kupa, amelyre már külföldi hajókat is várnak.

 A versenyről részletesen itt olvashat az eredményeket pedig a csatolt fájlban nézheti meg. Fotó: Sailing Drone Team / Keszthelyi


Csatolt fájlok: