Kovács Attila már az első 10 százalékban a 4.7-es EB-n

Három döntő futzam után Kovács a 24. helyen áll a 267 fős mezőnyben.

Csütörtökön már reggeltől fújt a délkeleti szél 8-10 csomóval. Kellemes, viszonylag nagy, lankás hullámokkal, mivel az öböl bejárata felől jött a bríz. „A nap folyamán folyamatosan fordult jobbra a szél, de azért voltak visszalengések, amiket nem volt könnyű elkapni, így nem volt könnyű az oldalválasztás” – mutatta Beliczay Márton, a THE-YKA edzője, hogy milyen körülmények között versenyeztek a Laser 4.7-esek az EB Hyéres-ben.

A fiúk mezőnyében sok visszalőtt rajt volt, így ezen a versenynapon is előfordult, hogy 3. csoport még nem rajtolt el, amikor az első már befutott.

A magyar fiúk közül az aranycsoportban szereplő Kovács Attila remek 7. hellyel kezdte a döntőt, majd nem kevésbé remek 12. és 18. helyekkel folytatta. Ezzel az összetett lista 24. helyén áll a 267 fős mezőnyben. Sellei Bence az ezüst csoportban a 92., Szokody Olivér pedig a 119. helyen áll.

A lányok között Kis-Kapin Karina 50 feletti helyeken ért célba, így az összetettben az 59. helyen náll egyelőre. Vida Róza a 77., Molnár Lilla pedig a 113.

A részletes eredményeket itt lehet nézni:  Laser 4.7 fiúk, 4.7 lányok.

Korábbi cikkünk az EB-ről:

KÉT MAGYAR AZ ARANYCSOPORTBAN A 4.7-ES EB-N

KEDDEN IS NAGYSZELES NAPOT ZÁRT A LASER 4.7 MEZŐNY AZ EB-N

A VADNAI TESTVÉREK RAJTOLTAK A LEGJOBBAN A LASER EB-KEN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség