Kovács Attila ismét remekül versenyzett a 4.7 Eb-n és már a 15-ben áll

A döntő második napján az MVM versenyzője behúzott egy 3. helyet is, a többi magyar versenyző is jól ment.

Fegyelmezettebben versenyeztek a mezőnyök pénteken a Laser 4.7 Európa-bajnokság döntőjének második napján Hyères-ben. „A viszonylag egyenletes, 8-12 csomós keleties szélben, kisebb hullámok közepette kevesebb rajtot kellett visszalőni, mint a korábbi napokon” – számolt be Beliczay Márton, a THE-YKA edzője a körülményekről. A konszolidáltabb viszonyokat Kovács Attila, az MVM versenyzője tudta a legjobban kihasználni: a megrendezett két futam egyikében a 4. helyen futott célba. Bár a másik futamban kiesőt (33. helyet) ment, így is tíz helyet lépett előre és már a 14. pozícióban tartózkodik.

"A verseny előtt éppen ebben bíztunk, hiszen a nemzetközi mezőnyben sokan csak bizonyos időjárási körülmények között képesek kiegyensúlyozottan jó futameredményeket produkálni. Attila viszont nagyon jó "allrounder", minden széltartományban képes jó eredményeket futni, ami itt most nagyon kifizetődő” – értékelte a verseny eddig lezajlott futamait Pál Gaszton, Kovács edzője.


A magyar versenyzők többsége is jó napot zárt, többen is az élmezőnyben végeztek csoportjaikban egy-egy futamban. A verseny zárónapja előtt a fiúk között Sellei Bence (BYC) 110., Szokody Olivér (THE) a 127. az ezüst csoportban. A bronz csoportban Bagonyi Bálint (THE) a 153., Orbán Botond (MVM SE) a 161.,  Györfi Tóth Zsombor (MVM SE) PEDIG  a 199. Az emerald csoportban Majoros Balázs (THE) a 202., Nagy Bendegúz (BYC) a 211., Fehér Zsombor (BYC) a 244. és Illanitz Igor (MVM SE) a 254. helyen áll.

A lányok mezőnyében Kis Kapin Karina (BYC) 56. az arany csoportban, Vida Róza (BYC) a 98. és Molnár Lilla (MVM SE) a 109. helyről várja a folytatást."

A részletes eredményeket itt lehet nézni:  Laser 4.7 fiúk, 4.7 lányok.

Korábbi cikkeink az EB-ről:

KOVÁCS ATTILA MÁR AZ ELSŐ 10 SZÁZALÉKBAN A 4.7-ES EB-N

KÉT MAGYAR AZ ARANYCSOPORTBAN A 4.7-ES EB-N

KEDDEN IS NAGYSZELES NAPOT ZÁRT A LASER 4.7 MEZŐNY AZ EB-N

A VADNAI TESTVÉREK RAJTOLTAK A LEGJOBBAN A LASER EB-KEN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: ThomTouw.com Photography