Tokió 2020: Vadnai Jonatán „speciális” karanténban

Alaposan megnehezítik a helyi szervezők Vadnai Jonatán dolgát az olimpia helyszínén. Az olimpiai résztvevő Vadnai Benjamin testvére és edzője ugyanis rákerült egy olyan koronavírus kontaktlistára, amely miatt tíz napos, igencsak speciális karanténba került. Azért speciális a helyzet, mert arra kérték, hogy a szállását ne hagyja el, de engedélyezték neki, hogy az edzéseket látogathassa, de az edzés helyszínét csak egy privát transzferrel közelítheti meg.

„Rendkívül furcsa a helyzet, mert semmilyen konkrétumot nem tudnak megosztani velünk az ügyben. Jonatán minden tesztje negatív, és abból a csapatból, akivel ideutazott a helyszínre, rajta kívül senkit sem tettek karanténba. Ez már önmagában is érthetetlen, de a legrosszabb az az egészben, hogy nem adnak sem tájékoztatást, sem információt. Alapvetően a saját protokolljuk is abszurd, ugyanis a szálláson például egyedül kellene étkeznie, de a konditerembe például leengedik. Sajnos egy edzésen nem is tudott részt venni, mert nem tudták megoldani számára a privát transzfert. Én pedig hiába ajánlottam, hogy elviszem az edzésre, az szabálytalan lett volna a protokoll miatt. Sajnos egyelőre nem mondhatjuk, hogy uralják a helyzetet a helyiek, de próbálunk rugalmasan és türelmesen reagálni a dolgokra.” – mondta Kelemen Tamás a magyar vitorlázók csapatvezetője.

Az mindenképpen jó hír, hogy a jelenlegi helyzet nem befolyásolja Vadnai Benjamin munkáját, aki a nemzetközi csapattal edz és a másik két versenyző, Érdi Mária és Berecz Zsombor is a tervek szerint végzi a munkát Japánban. Csütörtökön kezdődnek a felmérések, az első versenynapokra pedig nagyon erős szelet jósolnak a helyi meteorológusok.  

Fotó: Cserta Gábor

Támogatóink: