Kiváló magyar eredmény az 1. Nemzetközi Bajnokságon Jacht 2020 hajóosztályban!

2021. szeptember 11. és 12. között vett részt a háromfős magyar csapat a Jacht 2020 osztály 1. Nemzetközi Bajnokságán Gdyniában. A kormányos Farkas Péter volt, a legénységet pedig Mohos Katalin és Somogyi Niki alkotta. Íme a beszámoló:

„A verseny előtti napon egy edzésen vettünk részt, ahol megismerhettük a hajó felszereltségét és gyakorolhattuk annak vezetési technikáját. A Jacht 2020 típusú hajót a rendező egyesület biztosította a versenyzőknek, a teljes vitorlázattal együtt.

Az első nap gyenge szélben vitte ki a mezőnyt a rendezőség bízva abban, hogy felépül egy északi, észak-nyugati szél. Sajnos a közelgő front miatt csak egy futamot tudtak rendezni, ami igen nehéz körülmények között 50 perc alatt ment le. Ezt követte egy nagy vihar, amelyet kint a nyílt vízen kellett átvészelnünk, de a rendezőség tisztesen helyt állt és mindenkit kihúzott a partra.

Este vendégül láttak minket egy finom vacsorára, így közelebb kerülhettek a versenyzők egymáshoz és erősítettük a lengyel-magyar barátságot.

A vasárnapot reggel 9-kor kormányosi értekezlettel kezdtük, amelyen a versenyrendező Karolina elmondta, hogy a lehető legtöbb futamot szeretné rendezni délután 2-ig. A szél kegyes volt hozzánk és egy szépen felépülő dél-délnyugati szélben 8-14 kts-ban sikerült 5 futamot rendezni.

Hatalmas küzdés alakult ki a magyar és egy lengyel egység között, akik egymásnak adták az első és második helyeket. Az utolsó futamra hagyták a döntést. A szél felerősödött és a lengyel hajó egy szép rajt után már csak az előnyét növelte. A végére a lengyel hajó nyert és mi lettünk a második helyezettek 1 ponttal lemaradva.

Nagyon gratulálunk lengyel barátainknak és köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az izgalmas, fordulatokban és szélfordulókban gazdag versenyen!”

A versenyeredmények alább találhatóak.

Fotó: Agnieszka Modelska 


Csatolt fájlok:

Támogatóink: