Kiváló évkezdet a 24 lábas osztályoknak

Három nap: nyolcból nyolc futam.

A BYC rendezésében az MVM SE szakmai támogatásával került megrendezésre a két osztály tavaszi flottabajnoksága. A versenyzők kérésének megfelelően 60 perces futamok kerültek megrendezésre up&down pályán. A rendezést nehezíti a két hajó közötti sebesség különbség. A gyakorlott rendezőgárdát a nemzetközi minősítéssel rendelkező Fluck Bence vezette, a csapat magas fokú gyakorlata ismét garancia volt a jó versenyekhez, még akkor is ha a Jé osztályt most kezdték megismerni.

A versenyre 6 Melges és 11 Jé csapat nevezett be, aki távol maradt az sajnálhatja, mert kiváló időben mérethette volna meg magát május első hétvégéjén. Minden napon a tervezett futamszámot sikerült lebonyolítani 3-3-2 a Balatonunkra jellemző változatos időjárás mellett. Az első három futam 59-60-61 perces ideje teljes mértékben megfelelt a csapatok elvárásának. 10-22 csomóig erősödő szelekben jó versenyek alakultak mindkét mezőnyben. A második napon is három hasonló futamot tudott a rendezőség lebonyolítani a még elfogadható mértékben forgolódó északira forduló szélben. Az utolsó versenynapon is megmaradtak az egy órás versenyek, kicsit kisebb 6-7 csomós kifújt keleti szélben. A kiélezett versenyre utal, hogy a mezőnyök általában 2 percen belül egymással a végsőkig küzdelemben futottak be.  

A Megles24 osztályban a jövő heti ugyancsak BYC-MVM SE közös szervezésű Európa Kupa sorozatra ez a nyolc futam jó felkészülés volt. A J24 csapatoknak pedig az idei nagyszabású nemzetközi, szintén füredi, őszi bajnokságra jó próba volt.

Fluck Bence – „megköszönte a díjkiosztón a versenyzők korrekt és szabályos versenyzését, a rendező csapat jó iramú gyors munkáját és a Jury támogatását”

A versenyen a Jé osztály tesztelte a második napon a KWINDOO versenyrendező softwaret, amely a tesztelő fejlesztők kritikus megítélése szerint jól vizsgázott.

A verseny végeredménye letölthető a mellékletből.

J24, Melges24 flottabajnokság eredmények

Támogatóink: