Kis vitorlázók nagy hegyek között.

VAGABUND Vitorlás Sportegyesület (Fonyód) beszámolója a Garda tavon megrendezett O'pen Skiff Eurochallenge I. állomásáról.

A FIV Olasz Vitorlás Szövetség és a Cicolo Vela Arco vitorlás klub rendezésében, Arcoben, a Garda-tavon április 05-07 között versenyeztek a fiatalok. 171 O'pen Skiff vitorlázó állt rajthoz, több mint 10 nemzet részvételével, U17, U15, U16 és U12 korosztályban. Csapatunk tagjai a legfiatalabb korosztályban, U12-ben indultak. 5 nappal korábban érkeztünk helyszínre és változatos körülmények között készültünk a megmérettetésre, volt szakadó eső, hatalmas szél, verőfényes napsütés. Versenyre már nagyszerű időnk lett, gyönyörű napsütés kiváló széllel.

Károlyi-Terták Miklósnak (9,5 éves), valamint Károlyi-Terták Barnabásnak (8,5 éves) ez volt életük első versenye. Sőt, ők mindketten 2023. szeptemberében csatlakoztak utánpótlás versenyzőinkhez és kezdték meg felkészülésüket. Így, életük első versenye köti majd őket, a Garda tóhoz. Berta Márton (9,5 éves) idén a második évét kezdte meg versenyzőként és idei első versenye volt a Garda tavon.


Eredményeink U12 korosztályban, 37 indulóból:
Berta Márton 24.hely
Károlyi-Terták Barnabás 28. hely
Károlyi-Terták Miklós 32. hely


Ügyesek voltak, nagyon sokat fejlődtek a srácok! Hatalmas Gratuláció nekik.

Magyarországot a versenyen, két egyesület képviselte: Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület (BMFVSE) - Balatomáriafürdő és egyesületünk a VAGABUND Vitorlás Sportegyesület - Fonyód.

Teljes Magyar csapat névsora és eredményei: 

U17,5. hely: Szalay Zsolt - BMFVSE 

U15,55. hely: Kónya Roland - BMFVSE 

U15,75. hely: Samuel Weihrauch - BMFVSE 

U12,16. hely: Tòsoky Zsigmond - BMFVSE 

U12,21. hely: Garamvölgyi Zétény -BMFVSE 

Edző: Gergely Gáthy  - BMFVSE 

U12,24. hely: Berta Márton - VAGABUND SPORT 

U12,28. hely: Károlyi-Terták Miklós - VAGABUND SPORT 

U12,32. hely: Károlyi-Terták Barnabás - VAGABUND SPORT 

Edző: Kocsis Gergő Boldizsár

(VAGABUND Vitorlás Sportegyesület)

Támogatóink: