Király Zsolt csapata Centomiglia győztes

Szenzációs vitorlás siker: magyar győzelem a Garda tavi tókerülő versenyen

A verseny 61 éves először nyert magyar csapat, a Raffica Sailing Team a nemzetközileg is méltán elismert olaszországi Centomiglia tókerülő viadalon. 

Király Zsolt (többszörös magyar bajnok; nyolcszoros Kékszalag ezüstérmes) vezényletével raj-cél győzelmet aratott a Raffica Sailing Team a 61. Centomiglián, így Olaszországban a magyar himnuszt hallgatta a világ minden tájáról odalátogató közönség. A győzelem nem csak a csapat számára fontos, de a magyar vitorlás sport megítélésben is mérföldkő lehet. A Centomiglia nemzetközileg is magasan rangsorolt verseny, melyen olimpiai-, és világbajnok vitorlázók vesznek részt, valamint a nemzetközi sajtóban is kiemelt figyelmet kap. Gyakorlatilag a magyar „Kékszalag” olasz változata, azzal az eltéréssel – a távolságon és a szélviszonyokon túl -, hogy kimondottan erős, nemzetközi csapatok állnak rajthoz.

A Raffica Sailing Team 8.55 óra alatt teljesítette a 100 kilométeres távot a szakmailag is jelentős távolsági versenyen. 

„Először nyert magyar hajó Centomigliát, ami igen felemelő érzés. A sok együtt vitorlázott idő, a csapat összeszokottsága megmutatkozott a hajó vezetésében, az egész verseny során nem alakult ki egyetlen kritikus szituáció sem. A hajó és csapat 100%-on teljesítve kiválóan vitorlázott. Nagyon büszke vagyok rájuk!"– nyilatkozta Király Zsolt kormányos. 

A továbbiakban újabb nemzetközi megmérettetések várnak a fiúkra, újabb remény magyar sikerekre külföldi vizeken. 

A győztes csapat: 

Király Zsolt (kormányos), Roberto Benemati (taktikus), Bíró Tamás, Czibor András, Csiszár Zsolt, Karácsony János, Horváth Balázs, Mahl Krisztián, Nagy Gábor, Mesterházi Nagy Ákos, Puskás Tamás, Óvári István, Pritzel Vilmos, Várkonyi Csaba

 

További információ: www.raffica.hu

A Raffica a 2011-es Centomiglia győztese

A Raffica a 2011-es Centomiglia győztese

A Raffica a 2011-es Centomiglia győztese

A Raffica a 2011-es Centomiglia győztese

A Raffica a 2011-es Centomiglia győztese

A Raffica a 2011-es Centomiglia győztese

Roberto Benamati  és Király Zsolt Centomiglia 2011 győztesek

Támogatóink: