Kik lettek a laseres Flottabajnokok?

Változékony szélben került sor a laseresek harmadik ranglistaversenyére, amelyen kiosztották a flottabajnoki címeket.

A Laser hajóosztályok harmadik ranglistaversenyére idén is az MVM SE rendezésében került sor Balatonfüreden a múlt hétvégén. A hajóosztályok Flottabajnokságán tekintélyes 28 fős Laser 4.7-, 21 indulót számláló Laser Radial- és 5 fős Laser Standard-mezőny vett részt. 

Laser Standard osztályban szlovák győzelem született a nemzetközi versenyen és Péteri Gábor, az Alba Régia versenyzője nyerte el a flottabajnoki címet. Laser Radial hajóosztályban Veisse Zoltán, a Balatoni Yacht Club versenyzője, a legfiatalabb Laser 4.7 osztályban pedig Kovács Attila, az MVM SE vitorlázója lett az idei bajnok. A lányok mezőnyében Laser Radialban Rátosi Noémi (VVSI), Laser 4.7-ben pedig Vida Róza (BYC) végzett az élen.

Az MVM Laser Flottabajnokság első versenynapján mind a három tervezett futam megrendezésre került egyenletes élénk, időnként erős 15-20 csomós szélben. A második versenynapon gyengült a szél, terv szerint 5-8 csomós északias szélben kezdődött meg reggel a rajteljárás, de a leálló szélben csak a Laser Standard mezőny tudott befutni, a Laser Radial-futamot érvénytelenítették, míg a Laser 4.7 mezőny már elrajtolni sem tudott. A verseny zárónapján a kedvező időjárás előjelzésre való tekintettel a rendezőség egy órával korábbra tervezte a rajtot. Így kilenc óra után nem sokkal, rövid vízi halasztást követően északias 10-15 csomó körüli szélben rajtoltak el a hajók. A szél sajnos nem tartott ki a futam végéig, ezért pályarövidítéssel futottak be a versenyzők. Ezután a szél keletire váltott és 10-15 csomóban további két futam került lebonyolításra mindhárom osztály részére. Végül a Laser Standard hajóosztálynak 8, a Laser Radial és Laser 4.7 osztályoknak pedig 6-6 futammal zárult a ranglistaverseny.

További információk és a végeredmény az MVM SE honlapján és az itt elérhető sajtóanyagban. Az versenyről készült fényképalbum az MVM SE Facebook-oldalán tekinthető meg.

Fotó: MVM SE

Támogatóink: