Kiemelkedő díjazás a Balaton egyik legtradicionálisabb versenyén a Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjon

2022. május 28-29-én Balatonföldváron rendezik meg Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjat. A verseny szervezői számára kiemelten fontos a magas minőségű és fair verseny, ezért a profi versenyrendezés mellett kiemelkedő díjazással és szórakoztató programokkal várják a túravitorlázást kedvelőket.

Ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni évről évre – továbbra is ez a szervezők célja, a töretlenül fejlődő Mihálkovics Kupával kapcsolatban. Idén ismét összegyűlik a hazai vitorlázás krémje Balatonföldváron az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjon.

2022-ben új névadó szponzort, a Wallis Automotive Europe Kft.-t sikerült megnyerni, amely az OPEL márkán keresztül kívánja hangsúlyozni a sportág iránti elkötelezettségét.

„A koronavírus-járvány korlátozásainak enyhítésével idén ismét teljes versenyt tudunk rendezni, melyen nemcsak a vízen, de a parton is színvonalas programok várják a versenyzőket és családjaikat. Az előző években kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azoknak balatoni regattáknak az egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes nevezési ajándékokkal és díjakkal honoráljuk. Külön öröm számunkra, hogy évről évre dinamikusan növekszik az indulók létszáma.” – mondta Horváth Péter, a Mihálkovics Kupa főszervezője.


A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint további hat ranglistaversenyes hajóosztály győztesei egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket a PULSAR óramárka magyarországi képviselete ajánlott fel. A regatta támogatói jóvoltából az egyes kategóriák dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák majd a szervezők.

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes PULSAR karóráért.

Előzetes visszajelzések alapján több mint 150 hajó nevezésére számítanak a rendezők.

A verseny ideje alatt ismét remek vízparti programok – szombaton zenés est és vacsora, majd vasárnap ünnepélyes díjkiosztó – várják a vitorlázókat és családtagjaikat

a balatonföldvári kikötőben.

Már elindult az előnevezés az 54. Mihálkovics Kupa – Opel Nagydíjra, amit a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet megtenni. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, május 27-én 18 órától lesz lehetőség Balatonföldváron, a Galamb-szigeten.

Versenykiírás

 

További információ:

web: Mihalkovicskupa.hu
Facebook: Facebook.com/mihalkovicskupa
e-mail: info@mihalkovicskupa.hu