Kezdődik a második versenyhét

A hír a Nagyhajós Bajnokságok honlapon is olvasható!      

 http://sailinghun.wix.com/nagyhajosbajnoksagok#!hirek/mainPage

Ezen a héten összesen tíz hajóosztály versenyez majd. Közülük négyen futnak a mai naptól magyar bajnokságot, és a hétvégén csatlakozik káétnapos ranglistaversenyre hat további osztály.

Bajnoksága lesz a 70-es Cirkálóknak, az Európa 30-asoknak, a 30-as Cirkálóknak és a Folkeboatnak. Mindegyik osztályban elegendő számú egység nevezett ahhoz, hogy ha sikerül teljesíteni legalább négy-négy futamot, akkor magyar bajnokot hirdethessenek. Összesen 32 hajóban 127 vitorlázó hajt a bajnoki címekre.

Szombattól újra négy pályán vitorláznak a mezőnyök, mert csatlakoznak a Bavaria 32-esek, a Dragonok, a Nautic osztály, az X35-ösök, a 33-asok, és az eredeti kiírás megjelenése után kérte a 22-es Cirkáló osztály, hogy nekik is lehessen versenyük, így ők is indulnak 6 egységgel.

A verseny főrendezője ezúttal Sipos Máté. Az egész verseny mellett ő vezényli az A-pályát, ahol ma a klasszikus osztályok (30-as Cirkáló, Európa 30 és Folkboat) kezdik bajnokságukat.
A C-pályán vitorláznak a 70-es Cirkálók. Itt Süle Péter a pálya főnöke. A hétvégén nyitó további pályákon pedig Sipos Péter és Hegedűs Léna vezeti a rendezőséget.

A versenybíróság elnöke Tusnai Gabi.

9 órakor kezdődött a megnyitó ünnepség. Rajt 11-kor.

Támogatóink: