Két magyar 29er is az első tízben Workumban

Három egységgel vettek részt a magyar 29er-esek a Holland Bajnokságon a frízlandi Workumban. Közülük kettő befért az első tízbe, sőt, egyikük a legjobb hat közé is.

A 2018-as Dutch Youth Regattán Workumban a magyar 29er-esek három hajóval vettek részt. A versenyen a 29er osztály mellett Optimist, Cadet, Nacra15, Laser, illetve RS:X  osztályban is összemérték a tudásukat a versenyzők, akik összesen 27 országot képviseltek. “Mi négy nappal a verseny előtt érkeztünk meg, így három nap vízen töltött edzés után egy pihenőnappal készültünk fel a  versenyre” - mondta Takácsy Levente, a csapat vezetője, a Kereked Vitorlás Klub 29er-edzője.

Az első napon előrejelzéseknek megfelelően frissülő északnyugati szél fújt, amely a negyedik futamra stabilan 20 csomó körülire erősödött. A Kocsis-Pavlik páros stabil vitorlázással négyszer "tízen belül" vitorlázott és ezzel az előkelő hatodik helyen várták a folytatást. A Jeney-De Jonghe egység az első futamban a bíztató negyedik hellyel nyitott, majd a 19, 11. és 16  helyezésekkel a 9.helyen álltak. A Ralovich-Nyári páros a tizenkilencedik volt.

A második és harmadik napon sajnos nem volt kegyes az időjárás, így kettő nap alatt összesen egy futamot tudott a mezőny vitorlázni.

A negyedik versenynapon a rendezőség egy órával előrébb hozta az első futam figyelmeztető jelzését, így ismét szelesebb körülmények között összesen öt futamot rendeztek. A futamról futamra frissülő délnyugati szélben a Jeney-De Jonghe páros egy magabiztos futamgyőzelemmel kezdett, majd a nap végén a remek hetedik helyen zárták a versenyt.

A Kocsis-Pavlik páros ismét megmutatta azt, hogy stabil hajókezeléssel és taktikai fegyelmezettséggel képesek végig a mezőny elejében vitorlázni, így sikerült megőrizni a pompás 6.helyet. A Ralovich-Nyári páros is harcosan helyt állt a verseny alatt, hiszen ideiglenes egységként összesen négy napot együtt vitorlázva a 21. helyen végeztek.

Folytatás most hétvégén a Kereked Kupán, utána pedig - június közepén - Kielben, ahol a workuminál több magyar 29er-egység részvétele várható.

A részletes eredményeket itt lehet látni.

Szöveg és fotók: Kereked Vitorlás Klub


Csatolt képek:

Támogatóink: