Két BFD-vel is a tízben

Hyeres-ben a Világkupa versenyen Érdi Mári a hatodik futam után a hetediken is kinn volt a feketezászlós rajtnál, így természetesen két 56 ponts eredménnyel a tarsolyában az összetett lista éléről a 9. helyre került. A hírben az mégis a szép, hogy már itt tart a nemzetközi élmezőnyben! Tavaly többször bekerült a legerősebb versenyeken is a legjobb tízbe. Most pedig már úgy is ott van, hogy két futamon is a lehető legtöbb pontot kapta! Még így is a verseny előtt maga elé tűzött célon belül, a legjobb tíz versenyző közé tartozik, mivel az összes érvényes futamán ott végzett. A Laser Radial mezőnyben egyedül ő volt erre képes. Az élen álló Evi Van Eckernek is van három tízen kívüli eredménye. A most mögötte a tizedik helyen álló japán lánynak viszont egyáltalán nincs tízen belüli eredménye...

A Világkupa mezőnye parti halasztással kezdte a napot, mivel a vízen 30-35 csomós szél fújt. Ez később jelentősen legyengült, így a paralimpiai egyszemélyeseken kívül minden osztály vízre szállhatott.

Berecz Zsombor Finnben nyolc futam után is maradt 11. , de a pénteki utolsó futamon egy korábbi 3. helye melé most egy bíztató 4-et is elért.

A Laser Standard mezőnyben a VAdnai testvérek helyet cseréltek, miután Benjamin összehozott egy remek 8. helyet a napi második futamon. Ő jelenleg 37. a a hatvanhajós mezőnyben. Öccse Jonatán jelenleg 43. a listán.

Nacra 17-ben a Virág Flóra - Bagyó Áron kettős 27.

A hyeres-i Világkupa versenyen tíz olimpiai osztályban 52 nemzet 534 versenyzője vesz részt.

Részletes eredmények: http://www.sailing.org/worldcup/results/index.php

Fotó: Jesus Renedo és Pedro Martinez / Sailing Energy


Csatolt képek:

Támogatóink: