29er ranglistaverseny és RS Feva Kupa Keszthelyen

A múlt hétvégén Keszthelyen rendezett ranglistaversenyt az egyébként balatonfüredi BYC. 

A Keszthelyi Yachtkikötő VSE-vel együttműködésben megrendezett 29er és I. RS Feva Kupa célja az volt, hogy a keszthelyi versenyéletet felélénkítsük, tapasztalatainkat és tudásunkat megosszuk a rendezésben még újoncnak számító egyesülettel.
A BYC-es rendezői csapata a 29er osztály futamainak lebonyolításáért felelt  Böröcz Bence vezetésével. A tervezett tizenegy futamból hetet sikerült teljesíteni, változatos időjárási körülmények között: Az első nap parti halasztással indult, késő délelőttre azonban stabilizálódni látszott a szél, így egy futamot sikerült elindítani. Sajnos az esőfelhők közbe szóltak és a szél is jelentősen elfordult, így a futamot végül érvényteleníteni kellett. A versenyzők  biztonságának érdekében a rendezőség a partra küldte a mezőnyt. A BYC-es rendezői csapat még 5 órán keresztül várt a vízen, bizakodva abban, hogy sikerül még futamot rendezni. Késő délután, többszöri elázást követően, végül be kellett látni, hogy nincs esély aznap futamot rendezni.

Szombaton az egyre erősödő szél állította a rendezőket és az egységeket is komoly kihívás elé. „Szinte minden futamban eszközöltünk pályamódosítást, hogy az oszcilláló szél irányát akár körönként lekövessük, és hogy a pálya hossza a lehető legközelebb legyen a 30 perces célidőhöz. Több alkalommal sikerült kevesebb, mint félperces eltéréssel érkeznie az első célba érőnek” – írta a verseny főrendezője, Böröcz Bence a Jurilife blogra írt beszámolójában. Sok borulást is láthattunk, de a versenyzők a kellő rutin birtokában visszaállították a hajóikat és így folytatni tudták a versenyt. Az utolsó napra még két futam jutott. 29er osztályban a dobogóra a Spartacus Vitorlás Egyesület egységei állhattak fel.

Az eredményeket itt lehet nézni.

Még több fotót pedig itt lehet nézni.

Fotók: Szántó Áron/BYC


Csatolt képek: