Szólóvitorlázók kedvence: június 11-én

A Keszthely Kenese Szóló vitorlás verseny ez évben 2016 június 11.-én kerül megrendezésre. A KEREKED vitorlás klub mint a verseny rendezője idén kilencedik alkalommal rajtoló versenyen is nagy hangsúlyt fektet a versenyzők biztonságára.

Ezt szolgálják a kísérő motorosok, a részt vevő hajókban elhelyezésre kerülő nyomkövető szondák, melyek segítségével az érdeklődők távolból is követhetik a versenyt.

A Keszthelyi Yacht (volt Főnix) kikötő ismét várja a résztvevőket már pénteken június 10.-én a felmérésre és a ráhangolódásra. Befutó a Kenesei BFYC kikötő előtti vízterületen, majd vasárnap az eredményhirdetés 11 00-kor ugyan ebben a kikötőben.

A kiírás a http://www.kereked.hu/ weblapon megtalálható vagy letölthető innen a mellékletből. Nevezni a szintén mellékelt űrlapon lehet.

Kereked Vitorlás KLub

A fotók a tavalyi versenyen készültek.

Emlékidéző a tavalyi, 2015-ös versenyről:

2015-ben kitűnő idő, 5-6 Beaufort erejű szél fújt. Ennek megfelelően rekordidőt ért el a győztes Varga Lajos. A mezőny 9 órakor rajtolt Keszthelynél, és mivel Lajos a Nelson 8m Pro-t  vezetve 13 óra 36 perckor befutott a kenesei célba, az új pályrekord 4 óra, 36 perc, 3 másodperc.

Második helyen a Kolibri Flaar 26-os érkezett a célba közel negyedórával később, Fazekas Lászlóval a fdedélzetén. Harmadik Matlaszkovszky Miklós lett Melges 24-esével. A 10 méteres nyitott kategóriát az abszolút 5. helyen befutó Lábady Balázs nyerte.

A 2015-ös versenyen 18 hajóból 15-en célba értek. Bővebb infó, hanganyagokkal, Toronyi András főrendező és Fa Nándor véleményével itt: http://www.szolovitorlazas.hu/newspost/kksz-2015-gyoztes-a-nelson-varga-lajossal-a-fedelzeten/


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: