Kereked Klasszikus Kupa: Zenthe Ferencre emlékeznek a klasszikusok, flottabajnokság a Dragonnak!

Idén ünnepelte volna századik születésnapját a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, Zenthe Ferenc, aki nem csak a színészet, hanem a vitorlázás „szerelmese” is volt. Emléke előtt tiszteleg az idei Klasszikus Kupa és egyben Johan Anker Kupa mezőnye.

A verseny házigazdája a Kereked Vitorlás Klub, szervezésükben az Összevont, a 70-es, 50-es, 30-as, 22-es cirkáló, az Európa 30-as, a 25-ös és 15-ös jolle, valamint a Folkboat hajóosztályok mérhetik össze tudásukat az Arács-Palóznak-Siófok közötti vízterületen kitűzött trapézpályán. Külön érdekesség, hogy a Dragon hajóosztály tagjai számára már pénteken elkezdődik a verseny ugyanitt, a Johan Anker Kupáért, ami egyben flottabajnokság is az osztálynak. A mezőnyben ott lesz Zenthe Ferenc fia is, ifj. Zenthe Ferenc, aki a Kereked Vitorlás Klub elnökségi tagja, valamint a Dragon hajóosztály tiszteletbeli elnöke. A dragonosok szombattól csatlakoznak a Klasszikus Kupa mezőnyéhez és velük egy pályán, de betétbója „beiktatásával” teljesítik majd a futamokat.  

A versenyrendezők a Dragon flottabajnokság résztvevőinek nyolc, a Klasszikus Kupán indulóknak öt futam lebonyolítását tervezi. Nevezni - a járványhelyzet miatt - kizárólag on-line lehet, a VIHAR rendszeren (vihar.hunsail.hu) keresztül. A nevezés csak akkor érvényes, ha a nevezési feltételeket igazoló iratok a VIHAR rendszerbe előzetesen feltöltésre kerülnek és azok rögzítését a VIHAR rendszer visszaigazolja (ennek átfutási idejével számolni kell). A nevezéseket a Johan Anker Kupára július 17-én 10:00 óráig, a Klasszikus Kupára 15:00 óráig kell véglegesíteni.

A versenyzőknek – minden valószínűség szerint – nem csak egymással, hanem az időjárással is meg kell majd küzdeniük, ugyanis az előrejelzések alapján pénteken felhős, esős idő lesz, és szombaton is változatos körülmények fogadják majd a vitorlázókat. Talán a legfontosabb, hogy a verseny mindhárom napjára „jósolnak” szelet is a meteorológusok, így ha minden jóslat beválik, akkor változó körülmények között, izgalmas csaták közepette dőlhetnek el a helyezések a Dragon flottabajnokságon és a Klasszikus Kupán.

A versenykiírás, amely a pályarajzot, a bójasorrendet és a nevezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is tartalmazza, elérhető az alábbi linkeken:

https://vihar.hunsail.hu/File/Download/VersenyKiiras_2020070751634_b104b011963e4a0891213440a007e28f.pdf

http://www.kereked.hu/wp-content/uploads/2020/07/Klasszikus_JohanAnker_kupa_Ki%C3%ADr%C3%A1s_Versenyut_NoR_SI.pdf

Támogatóink: