Kékszalag győzelemre EB aranyat

Az orvos írhatta fel neki kiskorában: "Kisfiam, ha gyors hajók közt győztél, menj el hamar egy lassabbal is versenyezni, hogy ne fejlődjön vissza a finom taktikai érzéked."

Litkey Farkas másfél héttel tizenharmadik Kékszalag-győzelme után a gyors katamaránból lassabb, taktikus egytestűbe szállva Soling Európa-bajnoki aranyérmet szerzett az oldalán kétszeres világbajnok csapattársaival, Vezér Károllyal és Weinhardt Csabával. A Fraglia Vela Riva által rendezett versenyen 11 nemzet 37 hajója vitorlázott, köztük négy magyar is. Litkeyék (HUN 11) az első naptól kezdve vezették az összetett eredménylistát, fokozatosan növekvő előnnyel.

Az utolsó nap előtt 7 és 8 ponttal álltak az osztrák Felzmann - Felzmann - Schuch és az ukrán Jusko - Picsugin - Szeverianov triók előtt. Ugyan a nyolcadik futammal az osztrákok három pontra közelítették meg a magyar hajót, de a kilencedikkel Farkasék bőségesen visszahízlalták előnyüket. Ha tizedik futamot rendeztek volna, már rajt nélkül is övék lett volna az aranyérem..

Wossala György, a fia Kristóf és Németh Pepe (HUN 77) jól vitorlázva 3. hellyel kezdték a vasárnapi futamokat,  de nem volt esélyük megelőzni az utolsó két napra megtáltosodott, zsinórban három futamot nyerő Peter Hall vezette kanadai hajót. Maradtak összetettben az 5. helyen.

Varjas Sándor, Kovácsi László és Meretei Gábor (HUN 1) végig az első tízben voltak és a 9. helyen végeztek. A Szűcs István - Gyulai Gábor - Szűcs Péter hármas (HUN 17) pedig 29. lett.

Részletes eredmények letölthetők a mellékletből.
A verseny honlapja ITT érhető el.

Fotó: E.Giolai - FRV Riva

Ruji


Csatolt képek:


Csatolt fájlok: