Júniustól NÁDAS KUPA sorozat kezdőknek!

A NÁDAS CUP sorozat célja, hogy elősegítse a kezdő szintű, utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és helyi régiónként, vagy azon belül zónákban szervezett helyi kisverseny sorozat révén hozzájáruljon a hazai klubbázisok széles körű fejlődéséhez.

A sorozatban a következő edzőregatták szerepelnek. 

Edzőregatta neve

időpont

Helyszín

1) Pünkösdi Szárcsa Kupa

2017. június 4-5 (vasárnap-hétfő)

Csopak

2) Búbos Vöcsök Kupa

2017. július 1-2. (szombat-vasárnap)

Csopak

3) Telepi Pöffös Kupa

2017. július 23. (vasárnap)

Alsóőrs - TVSK

4) Újonc Kupa

2017. augusztus 5-6 (szombat-vasárnap)

Kereked, Csopak

5) Szürke Gém Kupa

2017. szeptember 2-3 (szombat-vasárnap)

Balatonfüred?

6) Nagy Kócsag Kupa

2017. október 1. (vasárnap)

Balatonfűzfő


Az első pünkösdi Szárcsa Kupára eddig 55 optimisztes és 5 kezdő 420-as versenyző jelentkezett  a Balatoni YC - Alsóőrs;  BS-Fűzfő; BYC; CSVI; MVM; KEREKED; THE; TVSK- Alsóőrs klubokból.

A hazai vitorlás sport töretlen fejlődése érdekében a Nádas Cup Sorozat az alábbi célokkal jött létre:

  • Helyi kisversenyek életre keltése, amelyek a 2017. évi balatoni utánpótlás versenynaptárból gyakorlatilag teljesen kiestek, így a hazai utánpótlás versenyzés a ranglista versenyekre szűkült le (az olimpiai hajóosztályokban pedig már szinte nincsenek is idehaza versenyek – kivéve talán a főként masters korosztályban aktív finn dingit);
  • Vitorlásklub bázisok szélesítése, a Balatonfüred - Tihany - Balatonföldvár tengelyre bekoncentrálódott profi versenyzőképzés mellett hiányoznak a kis klubok;
  • One-design flottákban történő pályaversenyzők fejlődése - az amatőr vitorlázók által látogatott szakmailag alacsonyabb színvonalú nagyhajós túraversenyzés és rendezés helyett fontos fenntartani és növelni a kevésbé gazdaságos pályaversenyek rendezést.

Az elgondolás részben az angolszász országok rendszerére alapoz, ahol a vitorlásklubok komoly hagyománnyal bírnak, és ezen széles klubbázisaiknak köszönhetően váltak a legsikeresebb vitorlásnemzetekké is egyben.  Angliában 145 klub aktív az utánpótlás szintű ifjúsági versenyzés területén (812 klubból), és regionális keretek között ún „open meeting” rendszerben zajlik az edzés és ranglista szintű versenyzés, amelyből a zóna válogattak (összesen 6 külön zónában) is kikerülnek. Ezt követi a hazai közbenső, az ifjúsági, és nemzeti válogatottak rendszere.  

Első lépésben a Balaton keleti régiójában pár lelkes klub és edző közreműködésével jött létre a NÁDAS CUP sorozat, amelyet aztán lehetőség van más régiókra is kiterjeszteni.

Magyarországi Régiók és Zónák:

·      Velencei tó (V1):  Már van helyi sorozatuk

·      Fertő tó (F1) : Már van helyi sorozatuk

·      Balaton Keleti Régió:

o      B1 Zóna:  Balatonfűzfő, Almádi, Kenese, Siófok

o      B2 Zóna : Balatonfüred, Tihany, Csopak, Alsóőrs

·      Balaton Nyugati Régió

o      B3 Zóna:  Balatonföldvár

o      B4 Zóna:  Balatonlelle, Révfülöp, Ábrahámhegy

o      B5 Zóna: Keszthely, Szigliget, Badacsony


Eddig jelentkezett rendező klubok és edzők a Balaton Keleti Régióban (B1 és B2 Zónákban):
      
BS Fűzfő / BYC / CSVI / Kereked / MVM / THE-YKA / TVSK - Alsóőrs

Tervezett Hajóosztályok és Résztvevők:

  • Optimist One-Design versenyhajók (összevontan indulnak, de megkülönböztető jelekkel)

o  OP OD Red Fleet / Piros Flotta  - Piros megkülönböztető szalaggal a gaff tetején: korábban már nemzetközi nagyversenyen is indult versenyző; részvétel lehetőség biztosított mint edzés, de díjazásban nem részesülnek.

o  OP OD White Fleet /  Fehér Flotta - Fehér megkülönböztető szalaggal a gaff tetején:  korábban már más tavakon megrendezett ranglista versenyen is indult versenyző; hazai ranglista versenynaptárat teljesítő versenyzők, nem csak a helyi vízterületeken;

o  OP OD Green Fleet / Zöld Flotta - Zöld megkülönböztető szalaggal a gaff tetején
 az első és másodéves vitorlázók akik még nem indultak más tavakon rendezett ranglista versenyen, vagy nemzetközi versenyen.

  • RS FEVA kétszemélyes hajók;
  • 420-as kezdő egységek: elsődlegesen első éves kezdő párosok, illetve OP / RS Feva versenyzők, bár nem kezdő versenyzők is indulhatnak díjazás nélkül (preferáltan vegyes haladó és kezdő párosban).

 


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: