Június 3-4: Ezüst szalag Földváron!

Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Spartacus VE az izgalmas éjszakai túraversenyt.

Az Ezüst szalag az Évadnyitó után idén másodszor ad lehetőséget a Balaton leggyorsabb többtestű hajóinak, a nagyhajós osztályoknak és idén immár az F18-as katamaránoknak is, hogy megmérkőzzenek egymással. Június 4-én lesz holdtölte, a körülmények tehát sok szempontból hasonlóak lesznek, mint a Kékszalagon, jól lehet majd gyakorolni az éjszakai vitorlázás és navigáció fogásait ugyanazon a vízterületen, ahol a nagyhajós mezőny jó része a tókerülőn is vitorlázik majd – ki oda, ki már visszafelé.

A verseny legfontosabb jellemzői változatlanok: a program szombaton 15 órakor kormányosi értekezlettel és a megszokott színvonalas parti állófogadással veszi kezdetét a Spartacus telepen, a rajt 18 órakor lesz a Balatonföldvár előtti vízterületen, a versenytáv Földvár-Györök-Földvár, a limit vasárnap 14 óra, a díjkiosztó vasárnap 15 órakor lesz, koccintással és némi harapnivalóval egybekötve, szintén a Spariban.

Az Ezüst szalag idén ranglistaverseny a 8mOD, a 11mOD és a 8mOPEN osztályoknak. Az abszolút első befutó nyeri az Ezüst szalagot, és őrizheti egy évig a Spartacus VE ezüst örökös vándordíját. Az elsőként befutó egytestű hajó különdíjat kap, és természetesen a résztvevő hajóosztályok, és idén először a 20 lábasnál rövidebb többtestű hajók legjobbjai is elismerésben részesülnek.

A versenykiírás a Spartacus oldalán megtalálható:

https://spartacus.hu/media/2023/01/Ez%C3%BCstSzalag2023_NoR.pdf és itt olvasható majd a részletes versenyutasítás is.