Jön az ötvenedik

Elkészült a 2018-as Erste World Kékszalag versenykiírása. Plusz egy kis ismétlés. 

Mostantól kezdődhet a visszaszámlálás, elkészült ugyanis a 2018. július 26-án rajtoló jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíj versenykiírása. Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyének ismét az Erste a névadó szponzora, ahogy a Kékszalaghoz tartozó, kicsiknek meghirdetett Kékpántlika versenynek is.

Az utóbbi két évben remek volt az együttműködés a bank és szövetség között, így az Erste World úgy döntött, az 50. jubileumi alkalomra is az esemény mellé áll névadó támogatóként.

Külön rangot ad a partnerségnek, hogy a 2018-as verseny már az ötvenedik lesz a sorban, ezt mutatja az is, hogy az 50. Kékszalaghoz kapcsolódóan az Erste egy különleges akciót is indított, így akár a részvételi díjat is átvállalja a bank 2018-ban.

Amit jó leírni még egyszer

Bár a Kékszalag legfontosabb adatait sokan ismerik, lehetnek, akik nincsenek mindennel tisztában - mindenesetre a beszédes számokat érdemes leírni újból:

  • az első Kékszalagra 1934-ben került sor,
  • légvonalban a versenytáv 155 kilométer,
  • a verseny Balatonfüredről indul Balatonkenesétől Siófok felé veszi az irányt, majd jön Keszthely, utána vissza Balatonfüredre,
  • az utóbbi években rendre több mint 500 hajó indult el a versenyen és a Magyar Vitorlás Szövetség arra számít, hogy az ötvenedik versenyen részvételi rekord születik.

Fotó: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt fájlok: