Ez lesz az az este

Június 30-án, szombaton 18 órakor rajtol Balatonföldvárról a különleges éjszakai verseny, az Ezüst szalag éjszakai túraverseny. 

Első alkalommal – hagyományteremtő szándékkal, az Archishade Kft. támogatásával – kerül sor most június 30-án - azaz most szombaton - az Ezüst szalag éjszakai túraversenyre. A mezőny 18 órakor rajtol Balatonföldvárról. Az abszolút győztes elnyeri az Ezüst szalagot és a Spartacus Vitorlás Egylet (SVE) által alapított ezüst örökös vándordíjat. Minden a Kékszalagon indulási joggal rendelkező hajó nevezését várják, a biztonsági előírások is hasonlóak (például szabályos világítás, kísérőmotoros a többtestűeknek, Liberáknak, szkiffeknek). Az Ezüst szalag különlegessége viszont, hogy elindulhatnak a 20 lábnál rövidebb többtestű vitorlások is. Természetesen az egyes hajóosztályokat külön is díjazzák a szervezők. Nevezni a szokásos módon online, illetve a helyszínen is lehet, szombaton 16 óráig.

Minden induló hajó – a verseny éjszakai jellege miatt, elsősorban a biztonság érdekében – köteles használni a Kwindoo okostelefonos nyomkövető applikációt. Ha valaki bármilyen okból nem használja a Kwindoot, az eredménylistán szerepel majd, ám a díjazásban nem részesülhet. A befutási limitidő vasárnap 14 óra, díjkiosztó vasárnap 15 órakor a Spartacusban. Jó szelet mindenkinek!

Élő híradás a versenyről, fotók, videók, eredmények itt és itt

További részletek pedig az Ezüst szalagról szóló sajtóanyagban, amely itt érhető el

Fotók: Spartacus Vitorlás Egylet

 


Csatolt képek: