Jól kezdődött a magyaroknak a Dragon EB

Hétfőn az első futammal megkezdődött az idei Dragon Európa-bajnokság, amelyet Oroszországban, Szentpéterváron tartanak. Az első futamban a Johanna nevű magyar hajó (Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly) az ötödik helyen futott be, ami nagyon jó előjel a korábbi világbajnoki negyedik helyezett magyar csapat számára.
Az Oroszországba történő eljutás nehézségei – vízum a legénységnek, vámelőjegyzés a hajónak – erősen lelohasztották az utazási kedvet. Az EB-ken általában hatvan Dragon szokott rajthoz állni, Szentpétervárra végül 12 országból 45 hajó érkezett, hogy részt vegyen a kontinensviadalon.
A hétfői futamot 3-4 Bft erősségű szélben tartották, a hullámok kb. egy méteresek voltak. A magyar hajó az első cirkálóbóját a 14. helyen vette, majd szép lassan előreküzdötték magukat az ötödik helyre. „Úgy tűnik, hogy a sebességünk jó” – mondta ezzel kapcsolatban Kis-Szölgyémi Ferenc a dragonclass.hu-nak.
A futamot a sokszoros Európa-bajnok (többek közt a 2010. évi balatonkenesei Európa-bajnokságot is megnyerte) és Gold Cup győztes, korábbi America’s Cup taktikus, a német Markus Wieser nyerte - ezúttal az Egyesült Arab Emirátusok színeiben. A második helyen a Jens Christensen vezette dán hajó végzett, harmadik az orosz Anatolij Loginov kormányozta hajó.
Részletes eredmények: http://dragoneuro2016.ru/results/

Csatolt képek:

Támogatóink: