Jól kezdődik a Melges 24 Európa Kupa sorozat

Március 27-29 között Portorožban az Adrián zajlik a Melges 24 osztály Európa Kupa sorozatának, a European Sailing Series első versenye, amelyen 10 ország 22 csapata vesz részt.

Az első három futamot követően a Bakóczy Róbert vezette FGF Sailing Team a negyedik helyen áll, és fölényesen vezeti a ProAm (vagyis az amatőr) kategóriát.

A Spartacusos hajó futameredményei: 5., 2., 8.  Az élen a  tavalyi sorozatgyőztes olasz Audi tron áll Riccardo Simoneschi vezetésével, megelőzve a brit, David Rowen vezette Imagine-t. Harmadik egy norvég hajó Peter Jahre kormányzásával, holtversenyben a másodikkal, és 3 ponttal Robiék előtt.

Még három további magyar hajó is rajthoz állt, de nekik egyelőre nem megy ilyen jól. Csoltó Ákosék három futam után a 13., Czégai Péterék a 16., Pomucz Tamásék őpedig a 18. helyen állnak. 

A verseny vasárnap ér véget.  A verseny honlapja: http://ycp-klub.si/melges24/

A videóhoz: a magyar hajók orrszámai: 8-as a Bakóczy-csapat, 11-es: Csoltó Ákosék, 16:Pomucz-hajó, 23-as Czégai Petiék.

Melges 24 EK - Második nap

Szombaton négy futamot rendeztek az első napinál gyengébb szélben Szlovéniában a Portoroz Melges 24 Regettán, amely egyben nyílt szlovén bajnokság is. 

Ezeken a futamokon erősebben szórtak az eredmények, mint az első napi erősebb szeles meneteken. Továbbra is vezet az olasz Riccardo Simoneschi irányításával az Audi tron, de ezen a napon már csak egy futamot nyertek a négyből. A napi második futamból feketezászlós rajtnál hét hajót is kizártak, amibe sajnos a Csoltó Ákos vezette Ponente is belekerült.

Az FGF Sailing Team, azaz Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristóf és Buza Bence továbbra is az élmezőnyben van. A szombaton futamot is nyerő osztrák Franz Urlesberger csapata ugyan eléjük került az összetett listán, de a szparis fiatalok így is ötödikek és továbbra is vezetnek a ProAm, vagyis az amatőr kategóriában. Ott a legnagyobb ellenfelük a holland Ronald Veraar, aki 2013-ban Európa, 2012-ben pedig világbajnok volt a profi vitorlázót nem foglalkoztató csapatok között. Bakóczyék második napi eredménye: 12., 4., 4., 20.

Nagyot lépett előre a listán a Czégai Péter vezette Jedi Business, a Procelero SE csapata. Egyre javuló (szombaton 10., 7., 5., 6.) teljesítményükkel összetettben a 10. helyre jöttek fel.

Csoltó Ákosék hét futam után 15-ek, Pomucz Tamásék 18-ak.

Vasárnap még két futamra kerülhet sor.

A verseny honlapja: http://ycp-klub.si/melges24/
Galéria (ahonnan nagyfelbontású fotók is letölthetők):https://www.flickr.com/photos/ycportoroz/sets/72157651589223192/ 

Magyar futamgyőzelem Portorozban!

Reggel másfél órán át parton várt Portorožban a mezőny a szélre a Melges 24 osztály Európa Kupa sorozatának, a European Sailing Series első versenyének utolsó napján. Végül nagyon gyenge 4 csomós szélben egyetlen futamot teljesített a résztvevő 10 nemzet 22 hajója. 

Ezt a Csoltó Ákos vezette Ponente nyerte, és futamgyőzelmükkel végeredményben előre ugrottak az abszolút 12. helyre.

Az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a 8. helyen ért célba és ezzel megőrizte 5. helyét az összetett versenyben, illetve fölényesen győztek a ProAm kategóriában, vagyis azok között a csappatok között, ahol nincs a hajóban profi, fizetésért versenyző vitorlázó. A Portorož Melges 24 Regattán ProAm győztesek: Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos,Takácsy Levente, Takácsy Kristóf és Buza Bence. 

A portoroži versenyen folyamatosan javuló teljesítménnyel vitorlázva az utolsó futammal is előrébb lépett, és végül a 8. helyen végzett a Procelero SE csapata a Jedi Business Czégai Péter kormányzásával.

A Pomucz Tamás kormányozta Nondiremai 19. lett.  

Szombat este a versenyzők vacsoráján átadták a tavalyi European Sailing Series összetett eredménye alapján az érmeket, így a Spartacus VE csapata is megkapta aranyérmét, hiszen a 2014-es szezonban ők diadalmaskodtak a sorozaton a ProAm kategóriában.

A Melges 24 European Sailing Series Balatonfüreden folytatódik az MVM SE és a BYC közös rendezésében május 8-10. között.

Portorož Melges 24 Regatta honlapja: http://ycp-klub.si/melges24/
Galéria (ahonnan nagyfelbontású fotók is letölthetők):  https://www.flickr.com/photos/ycportoroz/sets/72157651589223192/

Támogatóink: