Javítottak a magyar hajók a világkupa fordulón

A legjobb csütörtöki magyar helyezés Enoshimában Vadnai Jonatán 3. helye volt.

Majdnem mindegyik magyar egység javított szerdai pozícióján a harmadik versenynapon. A finn és a laser osztályok három, a férfi 470-esek két futamot teljesítettek a 18-22 csomós szélben.

A magyar hajók közül Vadnai Jonatán érte el a számszakilag legjobb helyezést, a laser standard mezőny harmadik futamában a 3. helyen futott célba. A másik két futamban 21. és 23. lett, ezzel az összetettben a keddi 40. helyről a 24. helyre ugrott előre. Vadnai Benjamin ellenkező irányban mozgott a listán, a csütörtöki 31., 23. és 46. helyeivel a keddi 25. helyről 34. helyre csúszott vissza.

Berecz Zsombor futotta a nap második legjobb magyar helyezését, az ötödik futamban a 4. helyen ért célba, az előtte lévőben pedig 6. lett, a harmadikban 10., így az összetettben a 9. helyre jött fel. Érdi Mári is sokat, 8 helyet javított, a csütörtöki versenynapon. Futameredményei 6., 23. és 6., ezekkel a 14. helyre jött előre.

A Gyapjas testvérek megtartották helyezésüket a nagy szeles futamokban: 8., 11. és 20 helyekkel négy futam után is a 10. helyen tartózkodnak.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

További cikkünk az enoshimai világkupa versenyről:

CSAK A FINNESEK VERSENYEZTEK ENOSHIMÁBAN A MÁSODIK NAPON

GYAPJASÉK KEZDTÉK A LEGJOBBAN A VILÁGKUPA VERSENYT ENOSHIMÁBAN

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing


Csatolt képek: