J/24 - Melges24 Flottabajnokság beszámoló

J/24 és Melges24 vitorlások versenye nyitotta az idén 150 éves Balatonfüredi Yacht Club jubileumi rendezvénysorozatának 2017-es nagyhajós szezonját. A hosszú hétvégét kihasználva, április 29 –május 01. között, a 3 napos verse-nyen 13 egység J/24 és 4 egység Melges24 küzdött a flottabajnoki címekért.

A Flottabajnokság igazán izgalmasra sikeredett idén mind a szeptemberi Euró-pa-bajnokságra készülő J/24-es, mind a Melges24 egységek számára.
Az időjárás kegyes volt, bár néha akadtak nehezebb pillanatok is a verseny során, igazi szeszélyes áprilisi széllel. Az első napon a friss, 10-16 csomós, oly-kor 20 csomós ráfújásokkal tarkított, szinte állandóan forgolódó, erejében is folyamatosan változó szélben – amely mind a Versenyzőket, mind a Verseny-rendezőket próbára tette – végül is 3-3 pörgős futammal indult a bajnokság.

A vasárnapra beígért gyengébb szél megérkezett, de végül a délelőtti parti halasztást követően, frissülő ÉK-i szélben hajózhattak ki a versenyzők. A Böröcz Bence vezette rendezőség hol pályarövidítéssel, hogy pályanyújtással követte le a változásokat, és végül is a délutáni leálló szélben két futammal sikerült kö-zelebb kerülni a bajnoki címekhez.

A hétfői napon az első futamban balra forduló szél az 1-2. futam között tovább fordult, így a versenyrendezőség a pálya elköltöztetése mellett döntött. Végül is ragyogó napsütésben, átlagban 6-9 csomós, 10-11 csomós ráfújásokkal ját-szadozó szélben vitorlázhattak a J/24 és Melges24 egységek.

Összességében 8 vitorlázott futam alapján, 1 kiesővel lett J/24 flottabajnok a BIG FIVE (KYK VSE): Sallai Gábor, Sabján Annamária, Sárközy András, Csányi Máté, Kovács Éva és Bagi Eszter.
2. helyezett: ST. JAMES (KMPVSE): Litkey Farkas, Oroszlán Gábor, Lovas Zsolt, Szántó Mihály, Frigyer Barbara
3. helyezett: a BYC színeiben induló JUKEBOX: Rauschenberger Miklós, Litkey Balmaz, Pécsváradi Ákos, Richter Tamás, Péter Tamás

Melges24 hajóosztályban flottabajnok a SEVEN FIVE NINE (DO VSE): Csoltó Ákos, Tomai Balázs, Weöres Botond, Rövid Levente.
2. helyezett: I’m Free (BYC): Szentirmai Gyula, Dr. Bödör Gergely, Kaszai-Gátai Botond, Nagy Tamás, Szigethy Maxim.
3. helyezett: Syrius (BORA): Tar László, Pesti Gábor, Joó Kristóf Benjamin, Gergely Zsófia.

Részletes eredmények letölthetők a mellékletből.

Gratulálunk és köszönjük minden egységnek a részvételt!

Folytatás következik: találkozzunk augusztus 24-27. között a J/24 – Melges24 országos bajnokságon, és a szeptember végi J/24 Európa-bajnokságon!
Fotók: http://byc.hu/galeria/j24-melges24-flottabajnoksag-2017/
Fotókat készítette: BYC @Szabó Leonárd / Leopix
Galéria: www.byc.hu média oldalon vagy a BYC Facebook oldalán


Csatolt fájlok: