Izola Spring Cup 420-as szemmel

A hazai 420-as osztály idei első válogató versenye az adriai Izola Spring Cup volt, amelyen hét egységünk indult egy 59 hajós regionális, tisztán Közép-Európai nemzetközi mezőnyben (31 német, 20 osztrák, 7 magyar és 1 szlovén csapatot felsorakoztatva).  Mindeközben az olaszok a „csizma másik oldalán” egy 112 hajós tisztán olasz válogató versenyen vettek részt.

A hazai egységek már a verseny előtti héten, illetve napokban megérkezetek Izolára, ahol lehetőségük volt az osztrákokkal közös, összevont edzésre, és edzőfutamokra, a helyszínre jellemző 5-12 csomó körüli szelekben.   A húsvéti versennyel párhuzamosan az itthon maradt kezdőbb THE-s és BYC-es hazai 420-as egységek ezzel párhuzamosan összevont edzésen vettek részt Balatonfüreden.

A 420-as osztályban jellemzően magasabb a tisztán lány csapatok aránya (35-50%), akik Izolai Spring Cup-on is a megkülönböztető „piros rombusz” jelzéssel ugyan a fiúkkal összevontan egy mezőnyben indultak, de a verseny végén külön kerültek értékelésre (összesen 20 hajó).

A magyar egységek a 39 hajós open (fiú és vegyespáros) mezőnyben lettek értékelve.  Bíztató, hogy a Nagy Botond-Valde Christopher páros a mezőny első harmadában, míg velük együtt négy egység a mezőny első felében végzett.  Minden egységnek voltak futamon belüli villantásaik, ahol tisztán látszott, hogy tudnak a mezőny elejével egy tempót vitorlázni.  A dobogó első három fokára végül szlovén, német és osztrák egységek állhattak fel, míg a magyar egységek a következő végeredményt érték el:

12. Nagy Botond-Ifi Valde Christopher (Kereked)

15. Bánszky Botond - Fehérvári László (THE)

16. Nagy Bernát - Búza Bobó (Kereked)

17. Izsák Boti - Csébfalvi Andris (Kereked)

21. Gereben Pali - Nyári Dani (SVE/Kereked)

22. Maróty Matyi - Badar Bence (Kereked)

24. Mohácsi Marcell - Juhász Erik (THE)

Részletes eredmények mellékleten, és www.jadralniklub-burja.si/springcup2017/results/420.html

Az 500 kilométeren belüli széles bázis számára elérhető Izola Spring Cup után a hazai 420-asok válogató versenyek a Balatonon (Kereked Kupával, majd Csoki Kupával), illetve az osztrákokkal közös szomszédos Fertő tavi ÖSTM versennyel folytatódnak.

A cél az augusztusi garda tavi junior EB csapatba történő bekerülés, amely előtt még ugyanezen a helyszínen lesz egy „Five Nations Cup” is magyar, német, olasz, osztrák, és svájci csapatokkal.

  


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: