Ismét telt ház az MVSZ vitorlás elméleti előadáson

Ezúttal Fluck Bence nevére telt meg a Magyar Sport Háza nagy konferenciaterme, illetve a Clipper földkerülő verseny főszervezőjének mondandójára is kiváncsiak voltak a vitorlázók.

Az MVSz téli vitorlás elméleti előadássorozatának harmadik estjén is megtelt a Magyar Sport Háza nagy konferenciaterme, vagyis több, mint kétszázan voltak kiváncsiak a mai eseményre.

Először Fluck Bence tartott érdekes előadást a versenyszabályokról és a versenyrendezésről, majd David Cusworth a Clipper Round the World Race egyik főszervezője lépett a közönség elé. Egy a 2016-2017-es Clipper földkerülőre szervezendő magyar csapat ötletét támogatva beszélt a versenyről. A kedvcsinálásban segítette Kocka Terézia, aki részt vett a legutóbbi regattán, mégpedig úgy, hogy előtte csak minimális vitorlás tapasztalatai voltak. 

David és Terézia előadásai bárkit megyőzhettek arról, hogy ez a verseny mindenkinek lehetőséget adhat álmai megvalósítására, ha az a föld versenyben való körülvitorlázása - vagy egy földkerülőn egy vagy több szakasz megtétele - olyan csapatban, akik 12 egyforma hetvenlábas versenyhajón élik majd át a nagy kalandot.
Korábbi cikkünk a Clipper Round the World Race-ről itt olvasható...

Ezzel lezárult az idei előadássorozat, ha lehet még nagyobb sikert aratva, min tavaly. Idén Litkey Farkas, Majthényi Szabolcs és Fluck Bence révén hangzottak el magas színvonalú, érdekes információk, amihez természetesen a brit vendég, és az óceánokat megjárt amatőr vitorlázó is hozzájárult. Immár valóban fontos ezekre az előadásokra az előzetes regisztráció, mert ha jövőre is olyan ütemben nő az érdeklődés, mint az idén, akkor előbb-utóbb kicsi lesz a pótszékek behozásával is maximum 250 fős terem.

Támogatóink: