Ismét Litkey Farkas csapata nyerte a J24 OB-t

Litkey Farkas kormányzásával, az EVOPRO-Generali katamarán vitorlázói nyerték a 2014. évi Granini Nagydíj - Magyar Bajnokságot J24-es hajóosztályban, a Lotus Home hajóval.

A Soling világbajnok Litkey Farkas vezette csapatot nagy küzdelemre késztette a legerősebb hazai one design mezőny. A J24-es a világ legelterjedtebb kistőkesúlyos versenyhajója, hazai vizeken is ez a típus az egyik legnépszerűbb. Az Országos Bajnokságon 21 hajó, 105 versenyzője szerepelt.

Litkeyék a nehéz, változó irányú, gyenge szeles versenyen nagy csatát vívtak az olimpikon Székely Antal vezette hajóval. Székely öt futam után öt pont hátránnyal kezdte a vasárnapi utolsó versenynapot. Két futamgyőzelemmel, egy ponttal átvette a vezetést, de az utolsó két futamban az EVOPRO-GENERALI csapat két második hellyel bebiztosította a győzelmet.

Litkey Farkas: “Nagyon nehéz verseny volt. Zivatarok jártak a pálya körül és kiszámíthatatlanul forgatták a szelet. Székely Antal az egész bajnokság alatt nagyon nyugodtan és elegánsan versenyzett, a legnehezebb helyzetekből is kivágta magát. Nagyon értékesnek tartom, hogy végül nagy csatában előtte tudtunk végezni."

A Litkey csapat tagjai: Litkey Farkas kormányos, Glódi Balázs trimmer, Frankó József pitman, Varjas Sándor taktikus, Nemes Attila bowman.

A kilenc futam alapján a végeredmény:

  1. Lotus Home, HUN11 – Litkey Farkas, Glódi Balázs, Nemes Attila, Frankó József, Varjas Sándor
  2. Compass-Imi Jé, HUN7 – Székely Antal, Dr. Bodnár imre, Vincze Gábor, Valkó András
  3. Zulu, HUN64 – Kakas Máté, Bajusz András, Jáger Tamás, Melha Márton, Molnár Mátyás
  4. Nordtelekom S.T., HUN14 – Makai Gábor, Fehér Péter, Sallai Gábor, Sárközy András, Szalay Tamás, Dr. Lokodi Csaba

Végeredmény

Támogatóink: