ILCA 6 VB: Érdi Mári (MVM) a hatodik helyen jutott az arany csoportba!

Az ILCA 6 világbajnokság harmadik napján egy remek második hellyel lépett előre. 

Mar del Platában, a női olimpiai egy személyes hajóosztály világbajnokságán a harmadik, január 7-i versenynapon egy futamot sikerült megrendezni, így az eddigi öt futammal végetért a kvalifikációs sorozat. Az időjárás nem volt kedvező: bizonytalan, gyenge délkeleti szél fújt, mintegy nyolc csomóval, amely fokozatosan fordult át keletire. A menetrendszerű délutáni vihar elől ismét egy futam után partra kényszerült a mezőny.

A kvalifikációs sorozat utolsó, vasárnapi futamában Érdi Mári másodikként futott be a holland olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok Marit Bouwmeester mögött, ezzel feljött az összetett hatodik helyére, mindössze kilenc ponttal lemaradva a pillanatnyilag vezető dán olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok Anne-Marie Rindom előtt. Az arany csoport futamai nehéznek ígérkeznek, hiszen itt már az élmezőny csatázik egymás ellen, de látva Mári remek, egyenletes, a helyi viszonyokat egyre jobban kiismerő teljesítményét örömmel várhatjuk a folytatást.

Január 8-án és 9-én már tehát az arany és ezüst csoportban versenyez az összesen 102 induló a döntő futamok során, január 10-én az első tíz helyen álló az éremfutamban, a többiek a zárófutamban vetélkednek majd. A normál futamok tervezett hossza 60 perc, az éremfutamé mindössze 20 perc. Ráadásul az éremfutam dupla ponttal kerül az összesítésbe, és az abban elért helyezés nem kiejthető. Érdi Mári a mostani világbajnokság előtt elmondta, szereti az éremfutamokat, jó, hogy a világbajnokságokon is megtartják ezt az olimpiai programban kötelezően szereplő, gyakorlatilag az olimpiai érmek sorsát eldöntő erőpróbát, hiszen ez a verseny különleges taktikát követel meg, amelyet igazán csak élesben lehet gyakorolni.

Hétfőre is északiasról nyugat felé elforgó, nyolc csomó körüli szelet ígérnek az argentin meteorológusok, 70 centis swellekkel.

Eredmények

Fotógaléria

Videók

Kép: Matias Capizzano

visyla 

Támogatóink: