II. Timu Emlékverseny

Tímár Péterre sokan emlékeznek szeretettel. Ők idén is megszervezték az Adrián az előtte tisztelgő szép eseményt, amelyre ő maga is büszke lenne.

Timu emlékverseny - Pula, Horvátország 2015
2015. március 28-29.
Optimist, Laser, Finn
Szervező: Yach Klub Agárd (YKA)

A hétvégén horvátországi Pulában zajlott második alkalommal az Agárdi Yacht Klub által szervezett Timu emlékverseny, gyönyörű időjárásban megnyitva a jollésok szezonját. A tavasziasan hűvös versenyre három országból összesen 55 induló érkezett, Laser Radial, Laser 4.7 és Optimist kishajók mellett idén Finn dinghik is rajthoz álltak. Pula régi tavaszi bázisa az YKA sportolóinak. Korán elvesztett sporttársunk Timár Péter, avagy Timu Majthényi Zsomborral közösen teremtette meg az első tavaszi vízre szállás feltételeit itt és azóta már hagyományossá vált ez a helyszín szezonkezdésnek. A növekvő érdeklődés alapján a rendező jövőre még több indulóra számít az egyre rangosabb és jó hangulatú versenyen, ahol olasz, horvát és magyar vitorlázók indultak idén.

Az első napon ideális napsütéses vitorlázó nap fogadta a nemzetközire duzzadt mezőnyt. 15 - 20 csomós északi bóra érkezett Pulába, amit a sikeresen lefutott első futam után a nyugatról betörő misztrál nyomott el. A rendezőség gyorsan reagált, áttűzték a pályát, de az előrejelzések nem váltak be - hamar visszatért a még domináns bóra és újból pályát kellett módosítani. Közel egy mérfölddel odébb tették le a jeleket és itt már stabil körülmények között sikerült a második futamot lebonyolítani. A munkás bemelegítő nap után minden versenyzőt állófogadáson láttak vendégül a rendezők, ropogott a szardínia az éhes szájakban és fogytak az üdítők a gyerekek között.

Vasárnap halasztással indult  a nap, délben sikerült az 5 csomó körüli tenger felől érkező enyhe és pörgölődő szélben futamot tartanunk, amit a nagyon erős tengeri áramlás is színesített. Bár a mezőny ezen a napon nem kapott a Pulában már megszokott ideális szelekből, de így is nagyszerű gyakorlásra volt lehetőség a tengeri vitorlázás szélsőséges körülményei között. 

A verseny rendezői nagyon büszkék, hogy a növekvő Laser létszám mellett a Finnesek is szép számban ellátogattak a Timu Emlékversenyre és tekintve a Pulán másodszor tapasztalt kiváló fogadtatást remélik, hogy az optimistesek is kimerészkednek jövőre a kissé hűvös, de annál izgalmasabb szezonnyitó tengeri jolle versenyre.

Finn (8 hajó) 1., Lukáts Ákos (HUN), 2., Rutai István (HUN), 3., Tenke Martin (HUN)
Laser 4.7 (20 hajó) 1., Antonio Mileboj (CRO), 2., Argay Balázs (HUN), 3., Leon kalac (CRO)
Laser Radial (8 hajó) 1., Cedric Krajnovic (CRO), 2., Galambos Kristóf (HUN)
Optimist (19 hajó) 1., Gregor Mihajevic (CRO), 2., Aurora Palko (CRO), 3., Valerio Mugnano (ITA)

A verseny részletes eredménylistája:

Letöltés

Támogatóink: