II. Rudi Trans 4kezes - WEST

Hosszútávú vitorlásverseny 2015.

A hétvégén zajlott le a Bavaria 32 osztály idei első ranglista versenye, a II. Rudi Trans 4kezes - WEST - hosszú távú vitorlásverseny Balatonlelle - Keszthely - Balatonlelle távon.

A 82 km-es versenyre 13 egység adta le nevezését, ebből 12 páros sikeresen teljesítette a versenytávot. A versenyzőknek és a szervezőknek sem lehetett panasza az időjárásra, volt minden ami csak lehetett.

A rajt után a mezőny északkeleti szélben vitorlázva próbálta az első kilométereket legyűrni. A Té hamar az élre állt és másfél óra vitorlázás után már több mint 2 kilométer volt az előnye a többiekhez képest, amikor megérkezett a szélcsendes időszak. A mezőny nagy része a déli part felé húzódott ugyanis ott látszott tartósabbnak a légmozgás. Az északi parthoz közelebb letáborozó hajóknak - Hawaii-nak és a Calypso-nak - volt ekkor szerencséje, hiszen az északnyugat felől érkező front szele először őket indította meg a keszthelyi fordító bója irányába. A délen ragadt hajók szépen lassan próbáltak meg feljutni a szelesebb zónába, ahol a Hawaii kivételével ismét összeállt a mezőny a györöki csúcsnál. A keszthelyi bóját a Hawaii vette elsőnek, több mint 3 kilométer előnnyel, a második Té és a harmadik Sailana előtt, majd szép sorrendben érkeztek a többiek. A hazafelé úton már megérkezett az ígért eléggé markáns hidegfront, ami komoly alapszéllel és jókora lökésekkel, esővel próbálta meg a hajókat és a párosokat nehéz feladatok elé állítani.

A Hawaii a déli parthoz közelebb hajózva próbált meg vitorlázni, míg a többiek az északi partot választották. A Sailana szép lassan előbb a Té-t majd a befutó előtt pár száz méterrel a Hawaii-t is befogta és ezzel elsőként ért célba az év első osztályversenyén.

Érdekesség: A győztes Sailana, kisebb szerelések és technikai problémák miatt 21 perccel később rajtolt!

 

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Köszönjük a RUDI TRANS KFT támogatását, hogy ezzel lehetővé tették versenyük létrehozását.

BAV32 osztály végeredménye:

1. helyezett Sailana
2. helyezett Hawaii 
3. helyezett Té
4. helyezett Favonius
5. helyezett Aquarius 
6. helyezett Jacky
7. helyezett Calypso
8. helyezett Monaco
9. helyezett Riviera II.
10. helyezett Cupi
11. helyezett Monte Carlo
12. helyezett San Remo
13. helyezett Zuzu DNF

 

 

Üdvözlettel:

Karsai Gábor
Osztálykapitány

Támogatóink: