Ifi OB 2014

420 hajóosztályban 16, Laser Radialban 20, míg Laser 4,7-ben 36 hajó nevezett a balatonfüredi Utánpótlás bajnokságra.

Ma remek időben 4 futamot sikerült megrendezni 7-10 csomó közötti viszonylag stabil szélben, ami a vége felé erősödött, így nem minden egység tudta befejezni a futamot.

Két beadott óvás közül az egyik érvénytelennek bizonyult, míg a másikban sajnos egy érintkezés következtében egy futamgyőztest kellett kizárni.

A második versenynapon csak egy futamot sikerült megrendezi, amelynek befutója után elállt a szél és az eső is eleredt. Rövid parti halasztás után a rendezőség újabb futam megrendezésével próbálkozott, de még mielőtt a pálya felállt volna a rossz szél és a viharveszély miatt a versenyzőket visszaterelték a partra. Ezzel szerencsésen megúszták a nagyobb vihart, csak az eső kapta el a vízen a mezőnyt.

Óvás ma nem volt. Este 6 órától a versenyzők Bagyó Sándortól hallgathattak meg egy előadást a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata munkájáról, amit közös vacsora követett.

Három szép futam után négy óvást kellett megtárgyalnia a versenybíróságnak, melyek mindegyike érvényesnek és jopgosnak bizonyul, és mindegyik kizárással végződött. Két versenyző pedig a 42-es szabály megsértése miatt kipontozódott.

Az utolsó napon már nem tudtak futamot rendezni.

Így nyolc értvényes futammal zárult az Utánpótlás bajnokság Balatonfüreden.

420-as osztályban a Kereked VE hajója győzött. Szilasi Fábián és Bonifert Péter egy futamot nyert meg, de sokmásodik és hatrmadik helyet elérve biztosan lettek bajnokok. Mögöttük nagyon kiélezett verseny zajlott. A 2. és 4. hely között összesen egy pont különbség volt.

Laser 4.7 osztályban Hirschler Rebeka fölényesen legyőzte a fiúkat.

A Laser Radial osztály bajnoka Czövek Máté (VVSI), aki sikeresen túljutott a harmadik és negyedik futamokon őt érő nehézségeken.

Utánpótlás OB 2014 Balatonfüred

Támogatóink: